Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Május 15. 08:08, hétfő | Helyi

Dániel Erzsébet kapta a Pro Probitate – Helytállásért díjat.

Dániel Erzsébet kapta a Pro Probitate – Helytállásért díjat.

Idén 24. alkalommal adták át az Esterházy János csehszlovákiai magyar politikus tiszteletére alapított kitüntetést, amelyet ezúttal Dániel Erzsébet vehetett át.

Az érsekújvári Csemadok házban megrendezett ünnepségen Menyhárt József, a Magyar Közösség Pártjának elnöke kiemelte, a helytállás a múltban, a jelenben és a jövőben egyaránt fontos. A díjat Csáky Pál, Menyhárt József és Bárdos Gyula adták át Dániel Erzsébetnek, aki évtizedek óta a felvidéki magyar közösség megbecsült, aktív tagja, a Limes Anavum Regionális Honismereti Társulás és a Szülőföldért Polgári Társulás elnöke.
„Hit, nemzet, család – ez vezérelt mindig, s ha ezt tartjuk szem előtt, nincs mitől félnünk… Valamennyi eddig kapott kitüntetésem, díjam felemelő érzést adott. Most, hogy az Esterházy János emlékére létrehozott díjat Önöktől megkaptam, ez további szolgálatra ösztönöz. Amíg a Jóisten engedi, teszem a dolgomat, köszönöm mindenkinek” – mondta Dániel Erzsébet a díj átvételekor.

A Pro Probitate – Helytállásért díjat 1994-ben alapították az akkori Együttélés és a Magyar Kereszténydemokrata Mozgalom (MKDM) – a későbbi Magyar Koalíció Pártja elődpártjainak – parlamenti képviselői, a mártírhalált halt Esterházy János csehszlovákiai magyar politikus tiszteletére. A díjat minden évben kiosztják, a felvidéki magyar közösség egy-egy olyan jelentős személyiségének vagy szervezetének adományozzák, akik, illetve amelyek kiállásukkal, a magyar közösség számára példamutató viselkedésükkel, munkájukkal kiérdemelték azt. A díjazottak tevékenységét Nagy János szobrászművész alkotásával és oklevéllel jutalmazzák.
(forrás: MKP)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT