Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2021. Október 26. 05:47, kedd | Helyi
Forrás: KTI

Decembertől gyakrabban járnak a vonatok Esztergom és Süttő között

Decembertől gyakrabban járnak a vonatok Esztergom és Süttő között

A járatsűrítésre egy lakossági felmérés eredményeinek kiértékelése következtében kerül sor.

Még június közepén írtunk arról, hogy a Közlekedéstudományi Intézet a MÁV-START Zrt. és GYSEV Zrt., valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) megbízásából felmérést készít, melyben az utazóközönség észrevételeit kérik a menetrendtervezési folyamat megújításához.
Az egyeztetés célja az volt, hogy a rendszeresen vonattal utazók érdemi észrevételei, jobbító szándékú javaslatai alapján a vasúti szolgáltatási kínálat rugalmasabban igazodjon a valós utazási igényekhez – hozzájárulva az utasok elégedettségének növeléséhez és a színvonal folyamatos javításához.

A beérkezett lakossági változtatási és fejlesztési igények miatt, amelyek a vasúti menetrend érdemleges módosítását célozták 2021. december 12-től egyes menetrendek megváltoznak.
A módosítások a 4 sz. Esztergom―Almásfüzitő―[Komárom] vonalat is érintik, mivel az észrevételt beküldők a vonatközlekedés gyakoriságának növelését kérték a vasútvonalon.
A 2021/2022. menetrendi évben Esztergom és Süttő között új, jelentősen sűrített menetrend kerül bevezetésre. Az új menetrendben munkanapokon a reggeli csúcsidőben Süttő és Esztergom között óránként, a délutáni csúcsidőben Esztergom és Süttő között 60-90 percenként közlekednek vonatok. Csúcsidőn kívül és hétvégén is jelentősen nő a vasúti járatok száma. Valamennyi vonatnak lesz budapesti csatlakozása Esztergom-Kertváros állomáson.

Borítókép: Esztergom-Komárom vasútvonal Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.