Városlista
2023. március 21, kedd - Benedek, Bence, Miklós

Hírek

2012. Április 23. 14:09, hétfő | Belföld
Forrás: mno / Magyar Nemzet

Áder hivatalos jelölt lehet

Áder hivatalos jelölt lehet

A Fidesz–KDNP-frakciószövetség várhatóan hétfőn nyújtja be az Országgyűlésnek az Áder János államfői jelölését tartalmazó dokumentumot.

A Magyar Nemzet információi szerint a hétfői plenáris ülésen jelentik be hivatalosan a köztársaságielnök-választás május 2-ai időpontját is. Hétfőtől kezdve péntek reggelig lehet ajánlásokat gyűjteni, de eddig csak a kormánypártok állítottak jelöltet.

Ismert, május 2-án délelőtt tíz órakor kezdődik a köztársaságielnök-választás a parlamentben. Lázár János tájékoztatása szerint a Fidesz–KDNP-frakciószövetség képviselői Áder János európai parlamenti politikus jelölését támogatják.

Áder János azért válhatott a Fidesz köztársaságielnök-jelöltjévé, mert a párt képes volt az elmúlt 15 évben a maga által kijelölt utat bejárni – állapítja meg a Méltányosság Politikaelemző Központ a politikus hétfői jelölése kapcsán.

Áder János pályafutásáról itt olvashat.

Schmitt Pál április 2-án mondott le a köztársasági elnöki posztról.

Magyar Nemzet / mno

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 21. 07:19, kedd | Belföld

Történelmi pillanat: Mol-csoport: saját azeri kőolajmezőjéről érkező olajat finomít a MOL

Azeri Light típusú kőolajszállítmány érkezik a Mol-csoporthoz a pozsonyi finomítóba az azerbajdzsáni ACG mezőről, amelyben a Mol a harmadik legnagyobb tulajdonos - közölte az olajtársaság hétfőn az MTI-vel.

2023. Március 21. 07:15, kedd | Belföld

Navracsics Tibor: több tiszteletet Európának!

Több tiszteletet Európának; meg kell értenünk Európát, akkor van esélyünk arra, hogy mi is megértessük magunkat Európával - mondta Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter.

2023. Március 20. 12:13, hétfő | Belföld

Átalakul a hulladékgazdálkodás Magyarországon július elsejétől

Számos feladat hárul az érintett vállalkozásokra a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszerről szóló közelmúltban megjelent rendelet szerint - hívta fel a figyelmet az EY az MTI-nek hétfőn küldött közleményében.