Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Szeptember 25. 11:57, szerda | Helyi
Forrás: lvp/Rejtélyek Háza

Detektív Hétvége Esztergomban – nyomozás és városnézés

Detektív Hétvége Esztergomban – nyomozás és városnézés

Nyomozással egybekötött újfajta városnézést szervez a hétvége minden napjára a Rejtélyek Háza Esztergomban. Az érdeklődők kalandos túrán vehetnek részt, melyen a látnivalók mellett megfejthetik a feladott rejtélyt.

Biztosan sokan olvastak már Agatha Christie - „a krimi koronázatlan királynőjének” –regényei közül és merültek el órákon át a zseniális részletességgel leírt bűntények, detektívek és rejtélyek páratlan világában. A történetek olvasása közben gyakran úgy érzi az ember, hogy részese a történetnek – mint Poirot – egy igazi detektívként ered az árulkodó nyomok és a tettes nyomába.

Az újonnan induló Rejtélyek Háza ezt az élményt szeretné megosztani a Krimi Tour nevű szolgáltatásával mely egy izgalmas krimitúra, városnézés nyomozással, trükkös fejtörőkkel és egy kis krimivel fűszerezve. Sőt, kétféle történtet (KrimiTour vagy KrimiGom) közül is választhatnak az érdeklődők.

A hétvégi esztergomi krimitúra útvonala a város főbb látványosságait és nevezetességeit érinti, miközben egyre többet tudhatunk meg az érdekes helytörténeti információkon és rímes fejtörőkön keresztül egy kedvelt történelmi személy halálának rejtélyes körülményeiről. A városnézéshez egy ajándék ital (az ifjú detektíveknek kis meglepetés) is jár, így a túra végeztével egy kellemes tea vagy kávé mellett pihenhetik ki a fáradalmakat a résztvevők és fejthetik meg a rejtélyt az összegyűjtött nyomok és információk segítségével. Sőt, ki is választhatják hova szeretnétek beülni, az ajándékfrissítőt a Lipót-terasz vagy Vár kávézóban fogyaszthatják el és itt kell leadni a megfejtéseket.

Rejtélyek Háza nyomozás és városnézés Esztergomban

A nagyközönség, először Rejtélyek Háza által szervezett, Detektív Hétvégén próbálhatja ki ezt az újfajta városnézést, mely szeptember 27-én, 28-án és 29- én zajlik, ezeken a napokon várják a szervezők a maximum 5 fős nyomozó csapatokat. A résztvevők kétféle túra közül is választhatnak, attól függően, hogy mennyire „krimisen” szeretnének nyomozni. A KrimiTour nevű játék inkább könnyed hangvételű, míg a KrimiGom egy véresen komoly nyomozás. A csapatok egymástól függetlenül, bármikor indulhatnak a túrán, melynek időtartama nagyjából 2 óra. Az esemény végén a csapatok megfejtéseiket egy gyűjtőládába dobják és a résztvevők között egy szabadulós játékot sorsolnak az október közepén nyíló Rejtélyek Szobájába.

Hétvégi kedvezményes, családbarát részvételi díjak:
Az esemény 10 éves kor alatt ingyenes!
10-14 éves korig: 600Ft
14 éves kor felett: 800Ft

A részvételi díjak tartalmazzák: az előre nyomtatott feladatokat, fejtörőket, térképet és az ajándék italokat vagy egy kis meglepetést!

Az első nyom és induló állomás: Esztergom, Lőrinc utca 4.

További részletek a Facebookon illetve a Rejtélyek Háza weboldalán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.