Városlista
2024. június 19, szerda - Gyárfás

Hírek

2016. Szeptember 06. 08:16, kedd | PR
Forrás: (x)

Digitális jövőt építve nyitnak Európa felé a magyar cégek

Digitális jövőt építve nyitnak Európa felé a magyar cégek

Eddig közel 700 mikro-, kis- és középvállalkozás csatlakozott a Modern Vállalkozások Programjához

Idén tavasszal indult útjára a Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! elnevezésű nagyszabású projekt, amely a vidéki mikro-, kis- és középvállalkozások számára nyújt kapaszkodót ahhoz, hogy az informatikai lemaradásukat felismerve fejlesztésbe fogjanak, növelve ezzel a versenyképességüket.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) pár hónapja indított programjára eddig közel 1000 kkv regisztrált. A projekt óriási előnye, hogy országosan 29 infokommunikációs tanácsadó (IKT) áll rendelkezésre, akik tudásukkal, tapasztalatukkal segítik átvilágítani a cégek jelenlegi digitális helyzetét, így szakértői javaslatot tudnak tenni, milyen megoldásokra van szüksége az adott vállalkozásnak.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a maga nemében egyedi pályázati lehetőség iránt nyitottak és fogékonyak a hazai cégvezetők. Egyre többen ismerik fel azt, hogy a szakmai hozzáértő segítség elfogadása komoly többletértéket adhat vállalkozásuk napi működésének hatékonyabbá tételéhez, ami megalapozza sikereiket a jövőben.

Mint azt Koleszár Péter, az MKIK vezető IKT tanácsadója elmondta: a digitalizációs sebesség napjainkban óriási, és az ebből fakadó változásokkal sok cégvezető szeretne is lépést tartani, de hezitál, hogyan fogjon hozzá, és a sok lehetőség közül melyiket válassza. „Mi tudjuk, hogy minden vállalkozás más és más, ezért mindegyiknek más fejlesztési irányra van szüksége. Ebben tudunk mi nagy segítséget nyújtani a tanácsadó csapatunkkal. Megadjuk a választ a kérdésekre, segítő jobbot nyújtunk, hogy a vállalkozók fellélegezhessenek. Megoldási csomagot adunk, méghozzá cégre szabottan. Nem elhanyagolható információ, hogy ez a tanácsadás teljesen ingyenes. Bátorítunk minden cégvezetőt, cégmérettől, profiltól, a piacon eltöltött évektől függetlenül, hogy csatlakozzon a programhoz, hisz ezzel tényleg csak nyerni lehet.” - nyilatkozta az IKT tanácsadó.

A program komoly támogatást biztosít a digitális eszközök, szolgáltatások és integrált rendszerek kedvezményes beszerzéséhez is, illetve vissza nem térítendő támogatásokat és kombinált kedvezményes hitelt ad. Eddig főként üzleti internetelőfizetések, valamint az egész vállalkozás működésére kiható ügyfélkapcsolati (CRM) rendszerek, vagy éppen vállalatirányítási (ERP) modulok iránt érdeklődtek a legtöbben, de a mostanában sokat emlegetett, bárhonnan elérhető felhő alapú szolgáltatásokkal kapcsolatban egyaránt informálódtak a kkv-k.

Az egyik tavaszi rendezvényen egy vállalkozó így vélekedett a programról: „Mi egy 70 főt foglalkoztató, több telephellyel rendelkező gyártó cég vagyunk. Elérkeztünk arra a pontra, hogy a további fejlődésünkhöz egy komplex vezetői információs rendszert szeretnénk bevezetni. A Modern Vállalkozások Programja a lehető legjobbkor jött, biztos, hogy csatlakozunk, és igénybe vesszük a tanácsadást. Célunk, hogy megtaláljuk a legjobb megoldást, amivel gyorsan, pár kattintással pénzügyi beszámolókat, riportokat tudunk készíteni, teljesítményt tudunk értékelni a jövőben.”

Ősszel folytatódik a 127 állomásból álló Információs Nap elnevezésű rendezvénysorozat, ahol tartalmas, gyakorlati előadások keretében a különböző digitális területek szakértőivel is találkozhatnak, konzultálhatnak az érdeklődők. Megyénkben az első rendezvényre 2016. szeptember 14-én 10 órakor kerül sor Esztergomban, a TSC Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskola és Szakiskolában (2500 Esztergom, Szent István tér 7-9.).

A projektben részt vevő cégek megkapják a Digitálisan Felkészült Vállalkozás minősítést – ezt eddig 372 vállalkozásnak ítélték oda a szakemberek –, melynek birtokában plusz 5% vissza nem térítendő többlettámogatást kaphatnak vállalati informatikai pályázatok esetében.

Major György IKT tanácsadó,

major.gyorgy@ginop-mkik.hu

70/281-5930.

A programhoz való csatlakozási lehetőségekről és rendezvényekről bővebb információ a www.vallalkozzdigitalisan.hu honlapon, illetve a Facebook oldalukon található.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 18. 14:39, kedd | PR

K&H: óvatosan a bankkártyával a vakáció alatt is

4+1 ötlet, amely segít felhőtlenné tenni a nyári ejtőzést

2024. Június 14. 09:09, péntek | PR

Az ultravékony laptopok bája: elegáns külső és csúcsteljesítmény bárhol, bármikor

Az elmúlt néhány évben a laptopok váltak a munkavégzés során használt elsődleges eszközzé.

2024. Június 13. 14:23, csütörtök | PR

A használtautó-adásvétel még sosem volt ilyen kényelmes és biztonságos

A használtautó-piac dinamikusan fejlődik, és a magánszemélyek számára egyre fontosabbá válik, hogy megbízható, átlátható szolgáltatások segítségével értékesítsék, illetve vásárolják meg a járműveiket.