Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Április 24. 04:51, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Disco baleset, lángoló autó és látványos programok a közbiztonsági napon

Disco baleset, lángoló autó és látványos programok a közbiztonsági napon

Látványos közlekedésbiztonsági napon vehettek részt térségünk lakói múlt pénteken Annavölgyön.

Április 20-án rendezte meg Annavölgyön az Annavölgyi Önkormányzat kezdeményezésére, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság, a Dorogi Rendőrkapitányság, a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség a IV. közlekedésbiztonsági napot. A közlekedésbiztonsági nap fővédnöke Farkas Gábor rendőr dandártábornok, megyei főkapitány volt.

Az eseményen rengeteg gyerek és felnőtt vett részt, illetve rendőr, mentő, tűzoltó és polgárőr, utóbbiak között Esztergom és Kertváros polgárőrei is.

A közönség számtalan bemutatót láthatott, köztük az esztergomi rendőrkapitányság kutyás szolgálatának bemutatója. A parkolóban mindeközben rally show-t láthattak az érdeklődők Juhász Balázs, Kubovics István, Gerendás Ádám, Warschitz Roland, Szabó György rally pilóták jóvoltából.

Mindemellett rendőrségi helikopter is érkezett, ami külön figyelmet kapott a közönségtől.

A rendezvény teljes idején Takács Zsuzsanna polgárőr, a Kisbéri Lovas Tagozatból, Gandalf nevű lovával folyamatos bemutatót tartott.

A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelem jóvoltából egy tűzoltóautó is végig jelen volt a gyerekek örömére, akik felpróbálhatták a ruhákat, megnézhették a felszereléseket.

A GA Medic egészségügyi szolgáltató egy mentőautóval érkezett, melyen szintén ki lehetett próbálni szinte mindent, kérdéseket intézhettek a mentő személyzethez.
Nagy érdeklődés övezte az újraélesztési “ambu baba” vöröskeresztes személyzetét is, ahol az érdeklődőknek bemutatták az elsősegély illetve az újraélesztési technikákat.

A rendezvényen nagy sikere volt a Pest Megyei Polgárőr Szövetség Készenléti és Ellenőrző Egység motoros polgárőreinek, akik a buszokkal érkező iskolások felvezetésében, helyszínre kísérésében illetve a rendezvény végén történő autós-motoros illetve szolgálati autós felvonulás biztosításában vettek tevékenyen részt.
A nap leglátványosabb programja egy „disco baleset”szimulációja volt. E szerint ittas fiatalok a hajnali órákban hazafelé tartva balesetet szenvedtek két autóval. A szolgálatban lévő polgárőr járőr lett először a helyszínre navigálva, akik a mentést megkezdték, a 112-es segélyhívón folyamatosan tájékoztatták a diszpécsert a történtekről.

A rendőrjárőr megérkezésekor tájékoztatást adtak a sérültek állapotáról, az addigi intézkedésekről, majd átadva a helyszínt a hivatásosoknak, a továbbiakban a helyszínt biztosították, a további balesetek elkerülése végett.

A mentő egységek illetve a tűzoltók is megérkeztek, majd összehangoltan megkezdték a sérültek mentését illetve feszítő-vágóval kiszabadították a sérülteket. Éppen időben, mert egy elektromos zárlat miatt az autókban tűz keletkezett, melyet sikeresen eloltottak. Eközben Málnás Zsolt alezredes folyamatosan kihangosítva ismertette a hivatásos szervek beavatkozásának menetét.

A nap végén az összes résztvevő jármű útra kelt egy autós felvonulásra Annavölgy-Dág-Csolnok-Dorog-Tokodaltáró-Dorog-Sárisáp-Annavölgy útvonalon.

További fotók és információ a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség oldalán!

A rendőrség részéről a rendezvényen részt vettek:

Farkas Gábor r.dandártábornok, megyei főkapitány.
Milus Gábor r.ezredes KEMRFK rendészeti főkapitány helyettes, a Megyei Baleset megelőzési Bizottság elnöke.
Sólyáné Farkas Friderika r. alezredes, a KEMRFK Közlekedésrendészeti osztályának vezetője, a KEM Baleset megelőzési Bizottság ügyvezető elnöke.
Buóczné Miklán Erzsébet r.őrnagy a KEM Baleset megelőzési Bizottság titkára,
Krasula János r.ezredes, rendőrségi főtanácsos a Dorogi Rendőrkapitányság vezetője.

Továbbá részt vett Annavölgy polgármestere, Bánhidi József, Kun Csaba a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség elnöke.

A megyei polgárőr csapatok is jelen voltak szép számmal.

Sárisáp-Annavölgy Polgárőr Egyesület ( 1 autó, 2fő)
Nagyigmándi Polgárőr Egyesület ( 2 autó, 2 fő )
Dadi Polgárőr Egyesület ( 2 autó, 3 fő)
Csolnoki Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület ( 1 autó, ? fő)
Epöl Községi Polgárőr Egyesület ( 1 autó, 2 fő +2 ifjú polgárőr )
Nyergesújfalu Városi Polgárőr Egyesület ( 1 autó 2 fő)
Bajna Polgárőr Egyesület ( 1 autó, 1 fő)
Tatabányai Polgárőrség Önvédelmi Egyesület ( 1 fő)
Tokodi Polgárőr Egyesület ( 1 autó, 1 fő+4 ifjú polgárőr)
Esztergom Városi Polgárőr Egyesület ( 2 fő, 1 autó)
Esztergom-kertvárosi Polgárőr Egyesület ( 1 autó, 3 fő)
Megyei Lovas Tagozat ( 1 fő, 1 polgárőr ló )

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.