Városlista
2020. július 12, vasárnap - Izabella

Hírek

2020. Január 22. 17:42, szerda | PR

Divat vagy tényleg praktikus? A SUV modell

Divat vagy tényleg praktikus? A SUV modell

Nem túlzás azt állítani, hogy manapság az egyik legnépszerűbb autótípus a SUV, az az a városi terepjáró, más néven crossover.

A SUV-ok (Sport Utility Vehicle) méltán örvendenek egyre nagyobb népszerűségnek. Az eredetileg sporttevékenységet űzők számára készült autók lényegében ötvözik a terepjáró előnyeit a városi autók előnyeivel.

Miért szeretjük a SUV-okat?

Általában magasított alvázzal rendelkeznek, ezért kellemesen magasan ülhetünk benne. Ez egyrészt (főleg a hölgyek örömére) megkönnyíti a forgalomra való rálátást, másrészt az anyukák körében is kedvelt opció, hiszen sokkal egyszerűbb a magasabban elhelyezkedő ülésekre behelyezni a gyereküléseket és a gyerekeket is.
Kényelmesek, kialakításuk általában okos, logikus, így bár csomagterük nyilvánvalóan nem hasonlítható egy terepjáró vagy egy kombi csomagteréhez, azért a mindennapi életben egy kétgyerekes család igényeit bőven képes kielégíteni.

Méretüket tekintve a terepjárónál jóval barátságosabb, kompaktabb autók, így a városi közlekedés során sem kell elefántnak éreznünk magunkat egy parkolás vagy egy belvárosi ügyintézés közepette.

Ha nem csak városban, hanem vidéken, esetleg terepen is használnánk, akkor érdemes kétkerék meghajtás helyett négykerék meghajtású autót választani.
Fontos természetesen átgondolni, hogy benzines, dízel, vagy éppen egy modern hibrid a praktikus megoldás számunkra. Amennyiben főleg rövid távokra van szükségünk az autóra, úgy mindenképpen egy benzines autó mellett tegyük le a voksunkat, hiszen a dízel nem hálálja meg ezt a fajta felhasználási módot.


A SUV-ok jövője: bizonytalan?

Bár a SUV-ok fogyasztásukat tekintve esetleg hagyhatnak kívánnivalót maguk után, és néha még olyan hírek is szárnyra röppenek, mely szerint fogyasztásukból és helyigényükből kifolyólag korlátozni tervezik őket például Berlin belvárosában, azért alapvetően elmondhatjuk, hogy a sportos járművek népszerűsége felfelé ívelőben van.

SUV: új vagy használt?

Ha SUV vásárlására adjuk fejünket, akkor érdemes nem csak az új, de a használt autók piacán is körülnézni. Amennyiben magánszemélytől szeretnénk vásárolni, úgy böngésszük át az adás-vételi portálokat, viszont ha inkább a használt autó kereskedést preferáljuk, akkor ott is bőséges választék áll rendelkezésre. Harmadik opció lehet a gépjármű aukciók, árverések figyelése. Ez utóbbi Magyarországon leginkább autókereskedések számára elérhető opció, de azért találkozhatunk néhány kivétellel is.Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 06. 18:09, hétfő | PR

Itt a nyár, ideje feltenni a rovarhálót az ablakra! De hogyan?

Ha te is utálod a szúnyogok hegedülését hallgatni és reggel a csípések helyét vakarni, itt az ideje, hogy feltedd a rovarhálót az ablakra! De ha nincs kialakított sín, akkor hogyan? A megoldás egyszerűbb, mint gondolnád.

2020. Július 02. 09:00, csütörtök | PR

Az autófóliázás nemcsak tuning, hanem védelem is az autónak

Az UV-sugárzás, a nyári meleg, a kőfelverődések, az illetéktelen tekintetek mind olyan probléma, amire megoldást kínál a professzionális autófóliázás. És ha nem lenne elég, akkor még jobban is fog kinézni tőle az autónk.

2020. Június 20. 10:20, szombat | PR

Van akinek ízlik, és van, aki még nem próbálta!

Az Otthon íze tovább bővül

2020. Június 18. 14:31, csütörtök | PR

Nem engednek a minőségből

Évről évre, a legszigorúbb átvilágítást végzik el a Jánosik és Társai Kft.-nél. Idén, a járványhelyzet miatt különleges szabályokat betartva tartottak auditot a külső auditorok.