Városlista
2020. április 2, csütörtök - Áron

Hírek

2020. Január 22. 17:42, szerda | PR

Divat vagy tényleg praktikus? A SUV modell

Divat vagy tényleg praktikus? A SUV modell

Nem túlzás azt állítani, hogy manapság az egyik legnépszerűbb autótípus a SUV, az az a városi terepjáró, más néven crossover.

A SUV-ok (Sport Utility Vehicle) méltán örvendenek egyre nagyobb népszerűségnek. Az eredetileg sporttevékenységet űzők számára készült autók lényegében ötvözik a terepjáró előnyeit a városi autók előnyeivel.

Miért szeretjük a SUV-okat?

Általában magasított alvázzal rendelkeznek, ezért kellemesen magasan ülhetünk benne. Ez egyrészt (főleg a hölgyek örömére) megkönnyíti a forgalomra való rálátást, másrészt az anyukák körében is kedvelt opció, hiszen sokkal egyszerűbb a magasabban elhelyezkedő ülésekre behelyezni a gyereküléseket és a gyerekeket is.
Kényelmesek, kialakításuk általában okos, logikus, így bár csomagterük nyilvánvalóan nem hasonlítható egy terepjáró vagy egy kombi csomagteréhez, azért a mindennapi életben egy kétgyerekes család igényeit bőven képes kielégíteni.

Méretüket tekintve a terepjárónál jóval barátságosabb, kompaktabb autók, így a városi közlekedés során sem kell elefántnak éreznünk magunkat egy parkolás vagy egy belvárosi ügyintézés közepette.

Ha nem csak városban, hanem vidéken, esetleg terepen is használnánk, akkor érdemes kétkerék meghajtás helyett négykerék meghajtású autót választani.
Fontos természetesen átgondolni, hogy benzines, dízel, vagy éppen egy modern hibrid a praktikus megoldás számunkra. Amennyiben főleg rövid távokra van szükségünk az autóra, úgy mindenképpen egy benzines autó mellett tegyük le a voksunkat, hiszen a dízel nem hálálja meg ezt a fajta felhasználási módot.


A SUV-ok jövője: bizonytalan?

Bár a SUV-ok fogyasztásukat tekintve esetleg hagyhatnak kívánnivalót maguk után, és néha még olyan hírek is szárnyra röppenek, mely szerint fogyasztásukból és helyigényükből kifolyólag korlátozni tervezik őket például Berlin belvárosában, azért alapvetően elmondhatjuk, hogy a sportos járművek népszerűsége felfelé ívelőben van.

SUV: új vagy használt?

Ha SUV vásárlására adjuk fejünket, akkor érdemes nem csak az új, de a használt autók piacán is körülnézni. Amennyiben magánszemélytől szeretnénk vásárolni, úgy böngésszük át az adás-vételi portálokat, viszont ha inkább a használt autó kereskedést preferáljuk, akkor ott is bőséges választék áll rendelkezésre. Harmadik opció lehet a gépjármű aukciók, árverések figyelése. Ez utóbbi Magyarországon leginkább autókereskedések számára elérhető opció, de azért találkozhatunk néhány kivétellel is.Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 21. 07:59, szombat | PR

Ingyenes jogi segítségnyújtás a munka világában országszerte

2019.05.02-étől a korábbi sikeres megvalósítást követően ismét útjára indult a JOGpontok projektek, a teljesen ingyenes és anonim jogi segítségnyújtás (GINOP-5.3.3-18-as konstrukció).

2020. Március 02. 10:43, hétfő | PR

900 millió dolláros üzletet bíztak a magyar menedzserre

Szakonyi Andrást nevezték ki az információ- és dokumentumkezelésben világelső Iron Mountain európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) üzletágának a vezetőjévé.

2020. Február 13. 11:59, csütörtök | PR

Új gasztroenterológiai szakrendelőt épített a Jánosik Kft.

Nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gasztroenterológiai szakrendelőinek építését a Jánosik és Társai Kft.

2020. Február 05. 18:27, szerda | PR

Vitaminpótlás tél végén

A téli időszak mindannyiunk számára nagy kihívást jelent a vitaminpótlás terén. Hogyan tudjuk természetes forrásból pótolni a hiányzó vitaminokat?