Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2018. Február 20. 11:13, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Dobogókőn akár 25 centinél is több hó hullhat

Dobogókőn akár 25 centinél is több hó hullhat

Jelenleg Esztergomban is folyamatosan esik a hó, Pilisszentlélek és Dobogókő felé egyelőre nincs fennakadás a közlekedésben.

A közútkezelő munkatársai megállás nélkül dolgoznak az utak síkosságmentesítésén. Egyelőre Esztergomban jobban kezelhető a helyzet, mint akár Dobogókő irányában. Bakos Norbert az M1 tudósítója jelentette egyebek közt ezt 11 órakor.

Mint elmondta: Dobogókő felé egyelőre nincs fennakadás, sőt a nagy havazások miatt veszélyeztetett Pilisszentlélek is elérhető, nincs elzárva.

Kitért arra, hogy a helyekben jelenleg mínusz 2-3 fok van, és egyre intenzívebben hullik a hó, ami akár 20-25 centis is lehet hamarosan. Sőt még akár ennél is nagyobb rétegben megmaradhat. A lejjebbi területeken 15 centiméter körüli hó hullhat.
A havazás veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre Komárom-Esztergom megyére is elsőfokú figyelmeztetést adott ki.

Éjfélig a Dunántúlon és a magasabban fekvő helyeken (nagyjából 250-300 méter felett) jellemzően gyenge vagy közepes intenzitású havazás, havas eső várható. Kedd éjfélig akár 12 centiméternyi friss, tapadó hóréteg is kialakulhat, (délnyugaton és a Dunántúli hegyekben a legnagyobb értékkel). Emellett kisebb körzetekben akár 15 centiméter körüli vagy azt meghaladó hó is hullhat.

Címkék: dobogókő, , havazás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.