Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Július 01. 09:05, hétfő | Helyi
Forrás: Dorogi Nehézatlétikai Club

Dobogós Európa-bajnoki dorogi birkózó sikerek

Dobogós Európa-bajnoki dorogi birkózó sikerek

Kiválóan szerepelt a közelmúltban három dorogi birkózó is a Montenegróban megrendezett kadet kötöttfogású Európa-bajnokságon. Torba Erik és Lévai Zoltán a dobogóra is felállhatott, míg Papp Bertalan remekül helytállt.

A kadet kötöttfogású birkózó válogatott három hét edzőtáborozás után utazott Montenegróba az Európa-bajnokságra. A dorogiak közül három versenyző képviselte Magyarországot: Torba Erik (58kg), Lévai Zoltán (63kg) és Papp Bertalan (76kg).

Lévai Zoltán tanítványai lelkesen és magabiztosan indultak neki a világversenynek, és egyben az ismeretlennek, mivel az első olyan megmérettetésük volt, melyen már az új szabályok szerint kellett birkózniuk. Az első napon Torba Erik az 58 kilogrammos súlycsoportban, melyben 24 versenyző mérlegelt, remek birkózással szerb ellenfelét győzte le 7-0-s arányban. A négy közé jutásért aztán egy masszív, erős finn birkózó volt az ellenfél, akit 3-1 arányban múlt felül Erik. A döntőbe jutásért a dorogiak 58 kilós birkózója egy grúz versenyzővel nézett szembe, de sajnos egy akciót rosszul kivitelezett, amit a grúz könyörtelenül kihasznált és tussal, azaz két vállas győzelemmel nyert az ellenfél. Következett a bronz mérkőzés, melyen észt versenyző volt az ellenfél. Ezen a meccsen Torba Erik nagyon koncentráltan, minden hibát kizárva 6-1-es pontozással győzött és Európa-bajnoki bronzérmet nyert.

Dorogi Nehézatlétika Club, birkózás, Európa-bajnokság

A második napon Lévai Zoltán 63 kilogrammos súlycsoportjában 23 fő mérlegelt. Zoli az első mérkőzésén norvég versenyzővel nézett szembe, melyen magabiztosan 8-0-s győzelmet aratott. A négy közé kerülésért a későbbi győztes azerbajdzsáni győztestől Zoli kikapott, de lehetősége volt még a vigaszágon tovább menetelni, hogy a bronzéremért birkózhasson. A vigaszági mérkőzésén egy izraeli orosz versenyző jutott, ami nem könnyű falat volt, de fegyelmezett birkózással 3-0-ra hozta a mérkőzést a magyar fiú. A harmadik helyért szerb versenyzővel lépett szőnyegre. A mérkőzésen Zoli hatalmas iramot diktált és ennek meg is lett az eredménye. Már az első két percben menekülésért meg is intették az ellenfelet. Még a két perc letelte előtt begyűjtötte a szerb a harmadik intést is, majd a félperces szünet után egy fokozattal még magasabbra kapcsolt a dorogi legény és ezzel a negyedik intésével leléptették a szerbet. Így megszületett az újabb magyar Európa-bajnoki bronzérem.

Dorogi Nehézatlétika Club, birkózás, Európa-bajnokság

Szintén a második napon birkózott a Dorogi Nehézatlétikai Club harmadik válogatott birkózója. Papp Bertalan a 21 versenyzőt felsorakoztató 76 kilósok súlycsoportjában szállt versenybe. Berci első mérkőzésén olasz birkózót kapott ellenfeléül, akit elsöprő elánnal múlt felül, és két vállra fektetve, tussal győzött le. A második mérkőzésén súlycsoportja egyik legjobbjával, orosz ellenfelével került szembe, aki sajnos jobbnak bizonyult Papp Bertalannál. Az orosz versenyző vereséget szenvedett az azerbajdzsáni birkózótól a döntőbe jutásért, így Bertalan nem folytathatta a küzdelmet, de pontszerző 10. helyen zárta az Európa-bajnokságot.
A dorogi kisváros birkózósportja hihetetlen és irigylésre méltó, mivel a két bronzérem és a 10. hely megszerzését az európai országok 80 százaléka nem tudja elérni, vagy túlszárnyalni. Ennél jobb eredményt csak 5 volt Szovjetunió utódállama (UKR, GEO, RUS, AZE, ARM) és Törökország tudta produkálni, fejtette ki Lévai Zoltán vezetőedző.

A sikeres szereplés után egy rövid pihenőt követően július 15-től újra megkezdődik a felkészülés, mert augusztus végén megint bizonyíthatják rátermettségüket az ifjú dorogi tehetségek a Szerbiában megrendezendő Világbajnokságon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.