Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Október 19. 07:56, szombat | Helyi

Döntés a Strigoniumról- városházi közlemény

Döntés a Strigoniumról- városházi közlemény

Esztergom Önkormányzatának október 18-ai rendkívüli képviselő-testületi ülésén zárt ülésen dönthettek újra a képviselők a város 100 százalékos tulajdonában álló gazdasági társaság, a Strigonium Zrt. vezérigazgatójáról.

Tétényi Éva polgármester azért vétózta meg a testület szeptember 12-ei, hasonló tárgyú döntését, mert nem volt tisztázott, hogy Knapp János Pál milyen feltételekkel távozik, valamint az új vezérigazgató személyéről az előterjesztésből nem sokat lehetett tudni. A város gazdasági életében meghatározó szerepet játszó holding vezetésének személyi kérdései pedig ebben a pénzügyi helyzetben rendkívül fontosak. A polgármester döntését az is igazolja, hogy a mai testületi ülésre új előterjesztés készült ebben a témában, amelyben a régi vezérigazgató leváltását, illetve az új vezető kinevezését a mai nappal szavazták meg, és egyidejűleg a Strigonium Zrt. vezérigazgatójának kibővített hatásköreit is megvonták. Emellett a testület többségét adó Fidesz frakció még nyáron elfogadta a 217 milliós tavalyi veszteséget. (Mint ismeretes, a kibővített igazgatói jogkört még 2010. december 9-én a Fidesz frakció döntése értelmében adta meg a testület az akkori vezetőnek, és Tétényi Éva tavaly óta több ízben kérte a testülettől, hogy ez az átláthatóság miatt kerüljön visszavonásra.)

Arra a kérdésre, hogy Knapp János Pál milyen körülmények között távozik, csak az érintett adhat részletes tájékoztatást, azonban az tény, hogy felmentésével nem végkielégítés, hanem 12 havi távolléti díj fizetendő, ami több, mint 10 millió forint. A polgármester pár hónappal ezelőtt a Strigonium Zrt. gazdaságos működtetése érdekében nyilvános adatokat kért a cégcsoporttól, melynek eredménytelensége miatt bírósági eljárás indult, és amelynek eredményhirdetése jövő hétfőre várható. A következő napokban az új vezérigazgató az átadás-átvétel után konzultál a polgármesterrel, és annak eredményeképpen derül ki, szükséges-e bármilyen lépést tenni az ügyben. Közös célunk, hogy a Strigonium Zrt. eddigi homályos működését átláthatóvá és gazdaságossá tegyük!


Esztergom, 2013.10.18

Váczy-Hübschl István
Városháza

Kapcsolódó cikk:

Új vezető a Strigonium élén

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.