Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. Április 04. 07:29, kedd | Helyi
Forrás: közlemény

Döntőben az esztergomi tanulók - Országos szakmunkásverseny

Döntőben az esztergomi tanulók - Országos szakmunkásverseny

A X. Szakma Kiváló Tanulója Versenyre és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyre készülve a napokban tartják a fémiparos szakmák országos döntőjét Esztergomban, a TSZC Géza Fejedelem Ipari Szakképző Iskolájában.

A hétfői versenynapon dr. Szerencsés László, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke elmondta, a fémipari szakmákból az egész országból két fordulót követően összesen 35 tanuló érkezett az esztergomi döntőbe, köztük hárman megyénkből, egy gépi forgácsoló és három szerszámkészítő.

A verseny szakmai színvonalát jelzi, hogy az első fordulón még 41 szakmából 5200 tanuló állt a képzeletbeli rajtvonalra. Megyénkből nem vasipari szakmákból az országos döntőbe jutott egy asztalos, egy elektronikai technikus, és két infokommunikációs hálózatépítést és üzemeltetést tanuló diák.

„A fenntartható fejlődés és a jövő záloga a színvonalas és hatékony szakképzés. Kamaránk egyik legfontosabb feladata a szakképzési rendszer fejlesztése, szervezése és felügyelete. Ennek érdekében országos versenyeket, kiállításokat, rendezvényeket szervezünk és támogatunk” - mondta Dr. Szerencsés László, aki szólt arról is, hogy 2018-ban Budapest ad otthont az EuroSkills-nek, a szakmák Európa bajnokságának, ahová ez a verseny jó felkészülést jelent.

Döntőbe jutottak Komárom-Esztergom megyéből:

Berthold Zsolt, szerszámkészítő, (Géza F SZG Esztergom)
Gelbmann Róbert , elektronikai technikus (Műszaki SZG Tatabánya)
Kiss Árpád, szerszámkészítő, (Géza F SZG Esztergom)
Komáromi Richárd, infokommunikációs hálózatépítő és üzemeltető (Széchenyi I SZG Komárom)
Petrik Dávid, infokommunikációs hálózatépítő és szerelő (Széchenyi I SZG Komárom)
Tóth Roland, szerszámkészítő, (Géza F SZG Esztergom)
Üveges Szebasztián, gépi forgácsoló (Géza F SZG Esztergom)
Zsebők Patrik , asztalos (Bánki Donát SZG Tatabánya)

A részvevőket köszöntötte Bánhidy László, Esztergom alpolgármestere, aki annak fontosságára hívta fel a versenyzők figyelmét, hogy munkájukat élvezettel végezzék és igyekezzenek a közösség hasznos tagjai lenni.

Berczellyné Nagy Marianna, a Tatabányai Szakképzési Centrum igazgatója elmondta, aki elért a döntőig, már nyertesnek érezheti magát és aki egy bizonyos szint felett teljesítni a vizsgafeladatokat, ha nem is éri el az első helyezést, de végzett szakmunkásnak tekintheti magát, mert megkapja bizonyítványát.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által megrendezett SZKTV és OSZTV országos döntőjére az „X. Szakma Sztár Fesztivál”-ra április 24. és 26. között Budapesten kerül sor, a Hungexpo Vásárközpont G és F pavilonjában. A verseny elődöntőit − a hagyományoknak megfelelően − országosan a területi kamarák szervezték és bonyolították le, a budapesti döntő a szakmai megmérettetés mellett nagyszabású fesztivál keretében zajlik.

Az érdeklődő iskolák diákjai, az osztályok, csoportok egynapos szakmai kirándulás keretében ingyenesen vesznek majd részt a rendezvényen. A fesztiválra 2016-ban közel 15 ezer látogató érkezett, a vidéki iskolákból a területi kamarák szervezésében több mint 9 ezer diák jutott el látogatóként a Szakma Sztár Fesztiválra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.