Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2018. Március 19. 13:57, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Dorogi győzelem a Csabai Lajos Kupán Esztergomban

Dorogi győzelem a Csabai Lajos Kupán Esztergomban

A Pézsa Tibor Sportcsarnok munkatársai idén is megemlékeztek a legendás testnevelőről és edzőről, a néhai Csabai Lajosról.

Középiskolák 11-12 osztályosai küzdöttek meg a végső helyezésekért, összesen 7 csapat, két csoportban a tiszteletére a minap.

Rögtön az „A” jelű kvartettben megszületett az első meglepetés, hiszen a Bottyán iskola, amelyik mindig esélyes a végső győzelemre, csupán 2 pontot szerzett a lehetséges 9-ből, így nem jutott tovább. Dicséretet érdemel a Balassa a 3 győzelméért, de a Kolping is, melynek csapata a bronzéremért küzdhetett.

A „B” csoport háromtagú volt, mert a Ferences hazautazás miatt nem tudott indulni. Ezt a csoportot a Dorogi Zsigmondy nyerte a Dobó előtt, így döntőt vívhatott a Balassával.

Az elődöntőben a jó játékerőt képviselő Dobó alulmaradt a sokkal lelkesebb Kolpinggal szemben, így a Dobó negyedik a Kolping harmadik helyen végzett.
A döntőben talán simábban nyert a dorogi csapat a Balassa ellen, mint azt előzetesen várták volna a szurkolók, de ez semmit nem von le az érdemeikből. Természetesen a Balassa is megérdemli a dicséretet a második helyért.

Az eredményhirdetésen Osvald Zsolt főszervező beszélt néhai Csabai Lajosról, életéről, munkásságáról. Elmondta, hogy még neki is nehéz dolga volna manapság ebben a megváltozott világban, mint testnevelő. Ettől függetlenül még manapság is sok ilyen elhivatott, pedagógusra, edzőre lenne szükség. Vagy talán ma mégtöbbre – hangsúlyozta.

Csabai Lajos
(1931-2006)

Ajkán született. Pécsett szerzett tanári diplomát 1953-ban. Játszik Pápán, Ajkán, Pécsen és Esztergomban. Edzői sikereit a MIM Vasasnál, Ajkán, Tapolcán és Keszthelyen éri el. Több országos kitüntetés tulajdonosa. Legendás testnevelő és edző.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.