Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. December 06. 10:57, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - fotók: police.hu

Drogbanda hét tagjának hosszabbítják meg a letartóztatását

Drogbanda hét tagjának hosszabbítják meg a letartóztatását

Bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt hét letartóztatásban lévő gyanúsított kényszerintézkedésének hosszabbítását indítványozta az esztergomi ügyészség.

Korábbi cikk:
Sorra kattant a bilincs a dílerek kezén - VIDEÓVAL

A három férfi 2018-tól, azt követően, hogy saját kábítószer fogyasztásuk során ismeretségbe kerültek dílerekkel, maguk is kábítószert kezdtek értékesíteni, ennek során egymás szervezett tevékenységéről tudva, azt segítve, időnként közösen, időnként külön-külön kábítószereket vásároltak, majd értékesítettek tovább Esztergomban és környékén – közölte az ügyészség.

Az egyik férfi esztergomi lakóhelyén 2019. november 8-án növényi törmeléket, masszát, fehér port, tablettákat, és szennyezett dohányőrlőt foglalt le a nyomozó hatóság, a lefoglalt anyagok a gyanú szerint kábítószert tartalmaznak. A gyanúsítottak egyike az építőipari munkákból származó alkalmi jövedelme mellett családi tulajdonban lévő ingatlan hitelének törlesztésére használta fel a kábítószer értékesítéséből származó bevételt. Ennek a férfinak a lábatlani lakóhelyén a nyomozó hatóság több mint 45 gramm tömegű növényi törmeléket és 500 gramm tömegű port foglalt le. A férfinak a nő élettársa a kábítószerek értékesítésében maga is részt vett, több alkalommal jelen volt a kábítószerek átadásánál, az élettársa telefonját kezelte, hívásait fogadta, a megrendeléseket számára közvetítette, valamint társának a kábítószer értékesítéséből adódó kintlévőségeit, másokkal szembeni anyagi követeléseit adminisztrálta.

Egy másik gyanúsítottól a nyomozó hatóság táskában majd 89 gramm, részben kiadagolt növényi törmeléket és a kábítószer adagolásához használatos digitális mérleget foglalt le.

Két férfi idén úgy döntött, hogy a kábítószerek fogyasztása mellett azok értékesítését is végzik. Egyikük egy alkalommal mintegy 15-20 darab extasy tablettát is értékesített oly módon, hogy abba bevont egy másik elkövetőt is, és a hasznon megosztoztak.

A társaság hetedik tagja 2 alkalommal, alkalmanként 50 gramm mennyiségben vásárolt speedet, majd azt alkalmanként 90 ezer forintért adta tovább. Ennek a férfinak a lakóhelyén a nyomozó hatóság összesen bruttó 22 és fél gramm, nejlontasakokba kiadagolt növényi törmeléket, csomagolóanyagokat és kábítószer őrlőt foglalt le.

Az ügyészség indítványára a nyomozási bíró két egymást követő napon hat férfi, és egy nő letartóztatását rendelte el, mert megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén a bizonyítást veszélyeztetnék, valamint a bűnismétlés veszélye is fennáll.

Az ügyészség szerint a letartóztatás elrendelésekor megállapított okok továbbra is fennállnak, ezért mind a hét gyanúsítottal szemben indítványozta a kényszerintézkedés határidejének három hónappal történő meghosszabbítását – tette hozzá a vádhatóság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT