Városlista
2019. december 10, kedd - Judit

Hírek

2019. November 12. 14:51, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Drogbanda hét tagját tartóztatták le Esztergomban

Drogbanda hét tagját tartóztatták le Esztergomban

Az Esztergomi Járási Ügyészség a bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt folyamatban lévő ügyben összesen hét gyanúsított letartóztatására tett indítványt két egymást követő napon.

Újabb részletek az elfogásról VIDEÓVAL - ITT!

Három férfi 2018-tól, azt követően, hogy saját kábítószer fogyasztásuk során ismeretségbe kerültek kábítószert értékesítőkkel, maguk is kábítószert kezdtek értékesíteni Esztergomban és környékén. A szervezett tevékenységéről tudva, azt segítve, időnként közösen, időnként külön-külön drogokat vásároltak, majd értékesítettek tovább. Az egyik férfi esztergomi lakóhelyén november 8-án növényi törmeléket, masszát, fehér port, tablettákat, és szennyezett dohányőrlőt foglaltak le a nyomozók, a lefoglalt anyagok a gyanú szerint kábítószert tartalmaznak – közölte az ügyészség.

A gyanúsítottak egyike az építőipari munkákból származó alkalmi jövedelme mellett családi tulajdonban lévő ingatlan hitelének törlesztésére használta fel a kábítószer értékesítéséből származó bevételt. Ennek a férfinak a lábatlani lakóhelyén a nyomozó hatóság 45,3 gramm tömegű növényi törmeléket és 500 gramm tömegű port foglalt le. A férfinak az élettársnője a kábítószerek értékesítésében maga is részt vett, több alkalommal jelen volt a drog átadásánál, az élettársa telefonját kezelte, hívásait fogadta, a megrendeléseket számára közvetítette, valamint társának a kábítószer értékesítéséből adódó kintlévőségeit, másokkal szembeni anyagi követeléseit adminisztrálta.

Egy másik gyanúsítottól a nyomozó hatóság táskában 88,9 gramm tömegű, részben kiadagolt növényi törmeléket és a kábítószer adagolásához használatos digitális mérleget foglalt le.

Két férfi idén úgy döntött, hogy a kábítószerek fogyasztása mellett azok értékesítését is végzik. Egyikük egy alkalommal mintegy 15-20 extasy tablettát is eladott oly módon, hogy abba bevont egy másik elkövetőt is, és a hasznon megosztoztak.

A társaság hetedik tagja idén két alkalommal, alkalmanként 50 gramm mennyiségben vásárolt speedet, majd azt 90 ezer forintért adta tovább. Ennek a férfinak a lakóhelyén a nyomozó hatóság összesen 22,49 gramm tömegű, nejlontasakokba kiadagolt növényi törmeléket, csomagolóanyagokat és kábítószer őrlőt foglalt le.

Az ügyészség indítványára a nyomozási bíró két egymást követő napon hat férfi, és egy nő letartóztatását rendelte el, mert megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén a bizonyítást veszélyeztetnék, valamint a bűnismétlés veszélye is fennáll.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 09. 16:42, hétfő | Helyi

Kigyulladt egy autó Pilismaróton

Az esztergomi hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat.

2019. December 09. 15:09, hétfő | Helyi

Újabb városrészben lesz áramszünet

Folytatja az áramszolgáltató hálózat-korszerűsítését.

2019. December 09. 10:19, hétfő | Helyi

Kiderült, hogy miért történt a nyergesi baleset

Egy 57 éves nő vezette az autót, ami több mindent is kiütött az út mentén.

2019. December 09. 09:52, hétfő | Helyi

Rangos nemzetközi sakkverseny lesz Esztergomban

Téli Duna Kupa - Esztergom Rapid Nyílt Nemzetközi Sakkversenye