Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Szeptember 20. 14:00, csütörtök | Helyi
Forrás: KEMRFK

Drogfogás Dorogon, lebukott két fűtermesztő -fotók

Drogfogás Dorogon, lebukott két fűtermesztő -fotók

Kábítószer termesztés miatt indult büntetőeljárás egy dorogi testvérpár ellen szerda délután. Elsőként az idősebbik testvért fogták el a dorogi nyomozók, miután tetten érték a kesztölci út melletti bozótosban.

A férfi épp növényeit öntözte, mikor a rendőrök megjelentek az „ültetvényen”. A dorogi nyomozók láttán a drogtermesztő futásnak eredt, de nem tudott elszaladni, pár méteren beül elfogták őt. 30 éves testvérét ezt követően dorogi otthonából állították elő, utóbbi ráadásul nemcsak termesztette, hanem fogyasztotta is a drogot, szervezetében kábítószer jelenlétét mutatta ki a gyorsteszt.

45 tő hasist foglaltak le a nyomozók a 117. számú főút mellett. Az úttól mintegy 100 méterre, egy bozótosban alakította ki az ültetvényt a testvérpár. A fiatalabbik adta az ötletet idén tavasszal és mivel bátyja megszorult anyagilag, engedett. Utánanéztek, hogyan kell gondozni ezt a növényt, majd Bécsből magokat vásároltak.

Május végén vetették el a magokat, viszonylag nagy területen, hogy ne tűnjön fel senkinek. A nagy szárazság miatt a testvérpár naponta kijárt ötözni a növényeket. Most szüreteltek volna, a kendertövek ugyanis már elérték a 70-100 centimétert. A többségét értékesíteni akarták, de a fiatalabb testvér magának is hagyott volna belőle, a dorogi rendőrök rajtaütésének köszönhetően azonban a drog nem került forgalomba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT