Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Szeptember 26. 08:16, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp/KEMRFK

Drogültetvényeseket és dílereket kaptak el az esztergomi rendőrök- (KÉPEK és VIDEÓ)

Drogültetvényeseket és dílereket kaptak el az esztergomi rendőrök- (KÉPEK és VIDEÓ)

Összesen 37 tő illegális növényt foglaltak le az esztergomi rendőrök és a termesztőket is elfogták kedden. Az eset előtt Nyergesújfalun drogfogyasztókat és dílereket kaptak el az egyenruhások.

A Bajóthoz közeli Péliföldszentkereszt határában nevelgette növényeit a 36 éves K. Tibor és a 43 éves F. Zsolt, akiket szeptember 24-én fogtak el az esztergomi rendőrök, mikor kilátogattak ültetvényükre. A botanikus szakértő elsődleges megállapítása szerint a majd két méteresre nőtt növény marihuána. K. Tibort és F. Zsoltot gyanúsítotti kihallgatásukat követően az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette. Ellenük termesztéssel elkövetett kábítószer-birtoklás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség és kezdeményezi előzetes letartóztatásukat.

Az esztergomi nyomozóknak az elmúlt napokban nem ez volt az első kábítószerfogásuk. Nagyszabású bűnügyi akció keretében kilenc férfit és egy nőt fogtak el és állítottak elő szeptember 20-án Nyergesújfaluról, miután felmerült a gyanú, hogy kábítószer-fogyasztók. A tíz személy ellen – szabadlábon hagyásuk mellett – kábítószer-birtoklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség. A tanúk meghallgatása és a gyanúsítottak kihallgatása során a nyomozók azonosították azt a két férfit, akitől a fogyasztók a drogot vásárolták. A 26 éves M. Szabolcsot és a 32 éves B. Krisztiánt még aznap elfogták és előállították őket az Esztergomi Rendőrkapitányságra. A két férfit gyanúsítotti kihallgatásukat követően őrizetbe vették és kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak ellenük. A rendőrség kezdeményezésére és az Esztergomi Járási Ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság szeptember 23-án elrendelte a két férfi előzetes letartóztatását.

Fotók az InfoEsztergom.hu galériájában!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.