Városlista
2023. szeptember 24, vasárnap - Gellért

Hírek

2016. Január 14. 07:42, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Égési sérült gyerekek gyógyulását segíti egy másfél milliós adomány

Égési sérült gyerekek gyógyulását segíti egy másfél milliós adomány

Égési sérült gyerekek gyógyulását segítő, egy évre elegendő minőségi kötszer beszerzéséhez nyújtott mintegy másfél millió forintos támogatást az UniCredit Bank a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat számára.

A gyerekek gyakran szenvednek égési sérüléseket háztartási balesetek következtében. Ezeknél az eseteknél nyújt segítséget az a minőségi, steril géllel bevont, oldott fájdalomcsillapítót tartalmazó kötszer, amely egyszerre hűti az égett területet, és védi a kiszáradástól, így csökkentve a sérült gyermekek fájdalmait és segítve a seb gyors gyógyulását. A támogatásból vásárolt kötszer több mint száz égési sérült gyermek első, helyszíni ellátásában jelent segítséget a szolgálat orvosai számára - olvasható a bank MTI-nek küldött közleményében.

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány Gyermekrohamkocsiját és gyermek-mentőorvosi kocsijait évente több mint háromezer esethez riasztják, és a mentések három-négy százalékát az égési sérült kisgyermekek ellátása teszi ki. Az olyan életmentő műszereken túl, mint a lélegeztető gép vagy a defibrillátor, számos egyéb felszerelésnek is folyamatosan ott kell lennie a rohamkocsin, ilyen a legmodernebb színvonalat képviselő égési kötszer is.

Az alapítvány az Országos Mentőszolgálattal szoros együttműködésben dolgozik annak érdekében, hogy minél több kisgyermekhez jusson el időben a segítség. A budapesti gyermekrohamkocsin 24, Miskolcon 8, Debrecenben pedig 7 gyermekintenzív terápiában jártas orvos teljesít szolgálatot. Az alapítvány munkáját további 23 mentőápoló és gépkocsivezető segíti.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 24. 11:14, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 38. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2023. Szeptember 24. 11:11, vasárnap | Belföld

Nébih: megszűnik a tűzgyújtási tilalom

Az őszi esőzések miatt vasárnaptól megszűnik az országos tűzgyújtási tilalom - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján szombaton.

2023. Szeptember 23. 13:00, szombat | Belföld

Nagy Márton: a jövő évnek a növekedés helyreállításáról kell szólnia

Az idei az infláció letörésének éve, ám a pénzromlás egy számjegyű tartományát elérve jövő évben el kell kezdeni a gazdasági növekedés helyreállítását - jelentette ki a gazdaságfejlesztési miniszter.