Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Július 16. 20:42, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Egészségügyi termékeket gyártó beruházásokat avatott fel ma Esztergomban Varga Mihály pénzügyminiszter

Egészségügyi termékeket gyártó beruházásokat avatott fel ma Esztergomban Varga Mihály pénzügyminiszter

A pénzügyminiszter július 16-án, pénteken délelőtt először a sebészeti lézerberendezéseket gyártó Lasram Engineering Kft. 900 millió forintos beruházásának ünnepélyes avatásán vett részt.

A társaság a vérzésmentes műtétek elvégzéséhez használható berendezések fejlesztéshez az Egészségipari Támogatási Programban 700 millió forintos állami hozzájárulást kapott - ismertette a pénzügyminiszter.


Varga Mihály elmondta, a támogatási programban várhatóan 82 beruházással 90 milliárd forintnyi fejlesztés valósul meg, melyhez a magyar állam 60 milliárd forint támogatást nyújt, hozzájárulva ezzel 5000 munkahely megőrzéséhez

Ezt követően a szintén az esztergomi Ipari Parkban lévő, magyar fejlesztésű defibrillátorokat, röntgen rendszereket és EKG-kat gyártó Innomed Medical Zrt. esztergomi üzemcsarnokát adta át, mely 1,6 milliárd forintos beruházással jött létre. Varga Mihály elmondta, a 32 éves múltra visszatekintő orvostechnikai vállalat a kormánytól 1,3 milliárd forintos támogatást kapott az Egészségipari támogatási programban. A társaság nemzetközileg is elismert középvállalattá fejlődött, a világ 100-nál több országába szállít életmentő eszközöket - ismertette a pénzügyminiszter, és megjegyezte, az Innomed termékei iránti keresletet jelzi, hogy a járvány évében is 25 százalékkal nőtt a cég árbevétele, elérve a 3,7 milliárd forintot.


Az ünnepi átadásokon részt vett Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője és Hernádi Ádám Esztergom polgármestere is, aki a mai nap kapcsán a következőket írta Facebook oldalán: „Eseménydús napon vagyunk túl. Varga Mihály pénzügyminiszter és Völner Pál, térségünk országgyűlési képviselőjének társaságában felavattuk a magyar fejlesztésű defibrillátorokat, röntgen rendszereket és EKG-kat gyártó Innomed Medical Zrt. esztergomi üzemcsarnokát, mely 1,6 milliárd forintos beruházással jött létre, valamint átadtuk a a sebészeti lézerberendezéseket gyártó Lasram Engineering Kft. 900 millió forintos beruházását.
A nap végén még egy gyárlátogatáson is részt vettünk a NEUZER Kft. üzemében, ahol egy 200 kWh-os napelemes rendszer telepítésével egy lépést tett a vállalat a megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések irányába.
Büszke vagyok, hogy Esztergom város polgármestereként elmondhatom: a pandémia okozta nehézségek ellenére is töretlen a fejlődés városunk ipari parkjában!”

Fotók: MTI/ Máthé Zoltán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT