Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Március 30. 05:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Egy égetővel kevesebb, de a háborút még nem nyertük meg

Egy égetővel kevesebb, de a háborút még nem nyertük meg

Még nem nyertünk háborút, de a végső győzelemhez vezető első ütközetet igen – mondta Szigeti László Magyar Közösség Pártjának képviselője, miután az egyik párkányi égető engedélyezési eljárását leállította minisztérium.

A beruházó cég kérésére a minisztérium leállította az engedélyezési eljárást a Párkányba tervezett két hulladékégető közül az egyik esetében. Az eljárás leállításával pedig felcsillant a remény a párkányiak, az esztergomiak és a térségben élők előtt – fejtette ki közleményben a Magyar Közösség Pártjának képviselője, Szigeti László (fotón középen).

„Bízunk benne, hogy a város és környéke tiltakozása egy másik, szintén környezetszennyező gumiégető üzem ellen sem volt hiábavaló, s a közel 8000 tiltakozó aláírásnak volt értelme. Elvárjuk, hogy az illetékes hatóságok, elsősorban a környezetvédelmi minisztérium mindkét tervezett hulladékégető esetében véglegesen leállítja az engedélyeztetési eljárást” – hangsúlyozza Szigeti László az MKP képviselője.

Hangsúlyozta: a párkányiak és a környékbeliek egyelőre nem nyertek háborút, sajnos még csatát sem, de a végső győzelemhez vezető első ütközetet igen. A végső győzelem eléréséhez, a tiszta környezet megőrzéséhez az MKP ezután is segítő és együttműködő partner lesz – szögezte le.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.