Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Július 16. 10:23, kedd | Helyi
Forrás: Skopec Veronika

Egy felvidéki fesztivál, amely az esztergomiakat sem hagyja hidegen

Egy felvidéki fesztivál, amely az esztergomiakat sem hagyja hidegen

Nemcsak a Simon-Júda vásárra érdemes ellátogatni Felvidékre, hanem a Kürti Borfesztiválra is, amely egyre közismertebb az esztergomiak körében is. Hétvégén hatodszor vár a Kürti Borfesztivál népszerű magyar fellépőkkel.

Kürtnek – néhány kilométerre található a magyar határtól – 370 hektáron nyúlik el a szőlőterülete, amely előnyös talaj-és időjárási feltételeinek köszönhetően rendkívüli és könnyen felismerhető jelleget kölcsönöznek a kürti boroknak, melyekkel találkozhatunk a hétvégi Kürti Borfesztiválon. A rendezvényen a helyiek mellett a messzi földről érkezők italait is megkóstolhatjuk, a fesztiválra ugyanis hat különböző országból érkeznek borászok. A szlovákiai borászok mellett Magyarország, Csehország, Románia, Szlovénia és Ausztria legjobbjai is jelen lesznek.

Szombaton délben kezdődik a fesztivál ünnepélyes megnyitója. A Rízling színpadon a hazai folklórcsoportok lépnek fel, majd később a Neoton Família, a Team Revival Band és Dj Cseku szórakoztatja a jó borok kedvelőit.
A gyermekes családok is megtalálják a megfelelő programot, ugyanis a zöld Veltelíni kis színpadon kicsiknek szóló műsorokkal múlatathatják majd az időt. Így például Kobak és Delma interaktív bohócelőadásával, illetve a Csavar színház produkciójával.

Vasárnap olyan hírességek lépnek majd fel a nagyszínpadon, mint Koós János, Aradszky László, Harangozó Teri és Dékány Sarolta. Később, a Kékfrankos pódiumon a Zseb együttes adja a talpalávalót. A részletes fesztiválprogram megtekinthető ITT.

A bor, a hagyományos étkek és a zene mellett számos programmal várják a látogatókat, mint például a sommelier képzés, a kézműves bemutatók és a gazdaudvar, a kisebbeknek pedig arcfestés és állatsimogató.

Mindezen túl lehetőség nyílik borkóstolásra is, mely szigorúan csak a helyszínen megvásárolt üvegpohárból lehetséges.
A szervezők útvonaltervezőt is biztosítanak számunkra a rendezvény hivatalos oldalán, amivel a messziről érkezőket segítik. A nyelvtudás hiánya nem okozhat problémát, hiszen a szlovák faluban a lakosság túlnyomó többsége magyar.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT