Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Március 03. 07:47, hétfő | Helyi
Forrás: lvp

Egy képviselő-jelölt elutasítva Esztergomban

Egy képviselő-jelölt elutasítva Esztergomban

Elutasította az Elégedetlenek Pártja színeiben indulni kívánó Mitró János Zoltán jelöltségét a választási iroda Esztergomban, így egyelőre továbbra is négy aspiráns indulhat a kerületben az áprilisi választáson.

A hétvégén 16-ról 21-re bővült a megye három választókerületében a jelöltek száma, a választás.hu adatai szerint. Esztergomban is nőtt eggyel a létszám, ám mint kiderült az illetékesek elutasították az ötödik jelölt indulását.

Az Elégedetlenek Pártja színeiben Mitró János Zoltán leadta az ajánlóíveket, de a választási honlap szerint nyilvántartásba vételét elutasították. Az Elégedetlenek Pártja képviseletében 11 jelöltje adta le országszerte az aláírási íveket, ebből ötnél még nincs döntés, három jelölt indulhat, három esetben viszont az illetékes választási bizottságok elutasították a nyilvántartásba vételt.

Esztergomban elsőként Völner Pál, a Fidesz-KDNP, majd Vadai Ágnes a baloldali Összefogás és Nunkovics Tibor a Jobbik jelöltje adta az íveket. Végül az LMP zárta a sort, Prommer Mátyás ugyanis csütörtökön szintén eljutatta az aláírásokat az illetékes hivatalnak. Esetükben el is fogadta a választási iroda.

A megye másik két választókerületében a nagy pártokon (Fidesz-KDNP, Összefogás, LMP, Jobbik) kívül Tatabányán a Munkáspártnak, a Haza Nem Eladó Mozgalom Pártnak, az MSZDP-nek és a SEM-nek is sikerült jelöltet állítania. Komáromban pedig a Haza Nem Eladó Mozgalom Párt, a JESZ, az ÚDP és a Független Kisgazdapárt politikusa indulhat április 6-án.

Még ma 16 óráig a korábban támogatói íveket igénylők leadhatják az aláírásokat a választási irodákban, így még változhat az indulók létszáma.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.