Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2023. Január 21. 09:20, szombat | PR
Forrás: (x)

Egy mutatós függöny és egy hozzá illő sötétítő bármilyen szobát otthonossá tesz

Egy mutatós függöny és egy hozzá illő sötétítő bármilyen szobát otthonossá tesz

Néhány lakberendezési tippel segítünk eligazodni a sötétítők és a készfüggönyök színes világában.

Bárki is térjen be az otthonunkba, garantáltan felfigyel ablakaink legfőbb díszeire, a függönyökre és a sötétítőkre, hiszen ezek alapvetően határozzák meg lakásunk hangulatát, természetes fényét. Egy mutatós függöny feldob bármilyen helyiséget, pillanatok alatt megteremti az otthonosság érzetét.

De milyen szempontokat tartsunk szem előtt vásárláskor? Mint minden lakberendezési tárgyat, úgy a függönyöket és a sötétítőket is érdemes alapos körültekintéssel kiválasztani, mivel ideális esetben hosszú ideig lesznek hétköznapjaink részei. A legfőbb szempont mindig a minőség és az, hogy örömét lelje benne az ember.

A készfüggönyök és sötétítők színes világa

Milyen színárnyalatok határozzák meg a szobát, ahová a függöny kerül? Az ablak magassága, szélessége és beosztása legalább annyira fontos, mint a függönyök és sötétítők felfüggesztési módja. Ha még nincs bebútorozva a szoba, akkor a lakberendezési szakértők szerint érdemes először azzal kezdeni, és a végére hagyni a függönyt és a sötétítőt, hogy hangsúlyozni, kiemelni vagy ellensúlyozni tudjuk a kívánt hatást.

A készfüggönyökben az jó, hogy ha már tudjuk a méretet, a színt, a texturát, a stílust, akkor semmi más dolgunk nincs, csak a helyükre tenni és gyönyörködni bennük, élvezni a látványos átalakulást. Modern, klasszikus vagy merészen innovatív mintákkal egyaránt találkozhatunk a készfüggönyök széles választékában. Nem csak a felnőttek, a gyerekek is imádják a különleges függönyöket vagy sötétítőket, kedvencük a rajzfilmhősös vagy az érdekes állatokat ábrázoló textíliák.

Találjuk meg a saját stílusunkat!

Kreativitásunknak csak a képzelet szabhat határt, a stílusunk megtalálásában azonban az aktuális trendek is sokat segíthetnek. Az egyszerűség hívei a skandináv stílusú szöveteket kedvelik, melyek a minimalizmus és a funkcionalitás jegyében készülnek, természetes anyagok, pasztellszínek és egyszerű mértani minták felhasználásával. Van, aki a klasszikus mintákat és azt az időtlen eleganciát keresi, amit a finom hímzések, könnyed árnyalatok jelentenek. Bizonyos kollekciók ugyanakkor kifejezetten a természet szerelmeseit szólítják meg, vibráló botanikai mintákkal idézve meg a trópusi erdő életerejét.

Közismert, hogy a színek olyan nagy mértékben befolyásolják az ember érzelmi állapotát, hogy terápiás célra is használják. Nem mindegy tehát, hogy a hálószobába vagy a nappaliba milyen színárnyalatot választunk, de döntsünk bárhogy is, fontos, hogy mind színben, mind stílusban hozzá passzoló sötétítőt és egyéb kiegészítőket társítsunk hozzá.

Milyen egyéb kiegészítőkre lehet szükségünk?

A rendezett otthon egyik ismérve, hogy mindennek megvan a maga helye, így a sötétítőnek is. Nappal nem lóg hanyagul a fal mellett, hanem dekorációs elemként érvényesül. Ilyen termékeket lakásdekorációs, lakberendezési webáruházakban lehet beszerezni. A megfelelő hatás elérésében segítségünke lehetnek az elegánsabb összhatást nyújtó függönyelkötő bojtok és mágnesek. Pár mozdulattal a sötétítőt a helyére tudjuk húzni, és ízlés szerint össze tudjuk fogni.

Ha változásra vágyik a lakásban, egy új készfüggöny és sötétítő mindig jó döntésnek bizonyul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.

2024. Április 05. 22:16, péntek | PR

Teljes energiafüggetlenség napelemekhez kapcsolható telepíthető áramfejlesztőkkel

Az energiaellátás fennakadásmentes biztosítása ma már alapvető igény, melynek érdekében a technológiai fejlődés és a környezettudatos gondolkodás egyre inkább összefonódik.