Városlista
2022. január 22, szombat - Vince

Hírek

2012. Szeptember 07. 08:01, péntek | Helyi
Forrás: lvp

Egy nap kulturális örökségeinkért

Egy nap kulturális örökségeinkért

Szeptember 15-én rendezi meg az idei Kulturális Örökség Napját az esztergomi művelődési ház. A rendezvényen kiállítások, előadások várják a közönséget.

A Kulturális Örökség Napjai 2012 elnevezésű rendezvényen több kiállítást is megtekinthetnek az érdeklődők, így Borosházi Tamás építész „Regionális Médiaközpont” diplomatervét és Manhercz Kovács Gabriella keramikus illetve Kovács Sylvia grafikus munkáiból álló tárlatot is „Pozitív gondolkodás” címmel. Utóbbi tárlatvezetője Wernke Bernát költő lesz.

Emellett 16 órától Rajzoljunk várost magunknak – címmel interaktív játszóház várja a gyerekeket Ódor Tünde képzőművész vezetésében.

17 órától Az elveszett szöveg című előadást tekinthetik meg az érdeklődők az Esztergomi Diákszínpad fellépésében. Ezt 17 óra 30 perctől a Zsolt Nándor Zeneiskola Strigonia Vonósnégyesének koncertje, majd 18 órától Kovács Árpád költő és Ódor Csillag csellista „Ha a gyöngyért lemerültem” című műsora követ.

18 óra 30 perctől Wernke Bernát költő „Esztergomi éj” címmel áll a színpadra, majd 19 órától az Esztergomi Klubszínpad Babits Mihályt idézi meg. Fél órával később már a Nyomkeresők együttes zenél, 20 óra 30 perctől pedig Dinnyés József daltulajdonos koncertezik. 21 órától Örkény 1 percesek szórakoztatják a közönséget Graczár Mihály és Graczár Erika előadásában, míg a napot Csillaglesen címmel a Csillagász Szakkör távcsöves bemutatója zár.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 21. 12:08, péntek | Helyi

Az esztergomi születésű Pónya Sára is indul Pekingben a februári téli olimpián

Alpesisíben Kékesi Márton és Tóth Zita, míg sífutásban Kónya Ádám és Pónya Sára indulhat a februári, pekingi téli olimpián.

2022. Január 21. 11:42, péntek | Helyi

Túlnyomásos oxigénkamrát építenek az esztergomi kórházban

Az ország első államilag finanszírozott, kórházon belül kialakított túlnyomásos oxigénkamrája az esztergomi Vaszary Kolos Kórházban épül meg.

2022. Január 21. 09:45, péntek | Helyi

Lovas útvonal létesül Esztergom és Pomáz között

Pályázati forrásból épül lovas- és kerékpárút a határ menti térségben. Pomáz és Esztergom között lovastúra-útvonal kerül kijelölésre, míg Szlovákiában Karva és Párkány között 18 km hosszúságú kerékpárút épül.

2022. Január 20. 13:56, csütörtök | Helyi

Liquid - a SKURC csoport kiállítása a Duna Múzeumban

Január 21-én, pénteken 18.30-kor nyílik az a különleges tárlat, melyben a SKURC képzőművész csoport 8 tagja a víz létezésének és működésének sokfélesége alapján kreálta meg műtárgyait.