Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Január 30. 13:45, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: police.hu

Egy rakás droggal bukott le a visszaeső férfi, mégis házi őrizetbe került

Egy rakás droggal bukott le a visszaeső férfi, mégis házi őrizetbe került

Házi őrizetbe került az a visszaeső férfi, aki ellen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklás bűntette miatt indult eljárás. Az ügyészség ismét a letartóztatását kezdeményezte a minap.

A vádlott 2019. január 29-én délután Esztergomban ismeretlen személytől összesen közel 1 kilogramm marihuánát szerzett meg, melyet a használatában álló kocsi jobb első ülése mögé rejtett el. Ezenkívül 2019. január 30. előtt megszerzett és esztergomi otthonában a lakás konyhai hűtőszekrényében tárolt 2 citromsárga színű, spongyabob mintázatú ecstasy tablettát, valamint a vádlott esztergomi munkahelyén 2 tasakban tárolt további több mint 180 gramm marihuánát – közölte az ügyészség.

Kifejtve, hogy a vádlott által birtokolt összes kábítószer tiszta hatóanyag tartalma meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát. A férfival szemben korábban, szintén jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt 5 év 2 hónap fegyházbüntetést szabott ki a bíróság, melyből a vádlott 2013. december 4-án szabadult.

Az Esztergomi Járásbíróság január 28-án tartott tárgyaláson az eljárást nem fejezte be, újabb tárgyalási határnapot tűzött ki, egyidejűleg rendelkezett az elkövetővel szemben elrendelt kényszerintézkedésről.

A bíróság a vádlott letartóztatását végzésével megszüntette, egyidejűleg elrendelte a vádlott bűnügyi felügyeletét.

A végzéssel szemben az Esztergomi Járási Ügyészség fellebbezést jelentett be a letartóztatás fenntartása végett. A fellebbezés szerint a vádlott számára a bűnügyi felügyelet helyéül kijelölt ingatlan a terhére rótt bűncselekmény egyik elkövetési helyszíne, a bűnismétlés veszélye változatlanul fennáll, ennek kiküszöbölésére a bűnügyi felügyelet nem alkalmas – tette hozzá a vádhatóság.

Ez is érdekelheti:

Elítéltek egy esztergomi pedofilt, aki már ült nemi erőszakért

Letartóztatásban marad a 13 éves késelő lány

Gyilkossággal fenyegetőzött egy visszaeső erőszakos férfi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT