Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Október 21. 05:00, vasárnap | Kék hírek
Forrás: MTI

Egy üllői magánszemély vezeti a NAV legnagyobb adósainak listáját

Egy üllői magánszemély vezeti a NAV legnagyobb adósainak listáját

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 117 adózónál állapított meg jelentős összegű adóhiányt a harmadik negyedévben, a lista élén egy üllői lakhelyű magánszemély áll.

A NAV negyedévente teszi közzé azon - csőd- vagy felszámolási eljárás alatt nem álló - adóalanyok listáját, akiknél az előző negyedévben jogerőre emelkedett határozatában magánszemélyek esetében 10 millió, más adózók esetében 100 millió forintot meghaladó adóhiányt állapított meg, feltéve, hogy az erről szóló határozatban előírt fizetési kötelezettségüknek a határozatban megállapított határidőben nem tettek eleget.
Az MTI összesítése szerint a harmadik negyedévben 117 adózónál állapítottak meg összesen több mint 23,1 milliárd forint összegű adóhiányt, amihez közel 18,9 milliárd forint jogkövetkezmény (adóbírság, késedelmi pótlék) társul. A nagy adósok közül 53 magánszemély, illetve egyéni vállalkozó, a többi társaság.
A legnagyobb adóhiányt az üllői Horváth Mónika Zsuzsannánál állapították meg, közel 1,893 milliárd forintot, a jogkövetkezményekkel együtt mintegy 3,51 milliárd forintot követel tőle a NAV.
Közel ennyi - 1,891 milliárd forint - adóhiányt tártak fel a kecskeméti EXTRA-BUSINES Kereskedelmi Kft.-nél, amelynek adószámát felfüggesztették; a cég tartozása a bírságokkal együtt mintegy 3,63 milliárd forintra rúg.
A lista harmadik helyezettje a budapesti székhelyű AGRIA MEAT Húskereskedő Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1,32 milliárd - a jogkövetkezményekkel együtt 2,45 milliárd - forinttal.
A cégek közül összesen kilenc adózónál állapítottak meg 500 millió forint feletti adóhiányt, s a jogkövetkezményeket is figyelembe véve közülük többel szemben milliárdos követelése van az adóhatóságnak.
A magánszemélyek közül a már említett üllői adózó mellett még ketten "dicsekedhetnek" 100 millió forint feletti adóhiánnyal: a budapesti illetékességű Kelemen János, akinél közel 245 milliós adóhiányt tártak fel (ehhez 241 millió forint jogkövetkezmény kapcsolódik), valamint az ugyancsak budapesti Berky Gyula, akinek az adóhiánya közel 205 millió forint (a jogkövetkezmény összege mintegy 191 millió forint).

Címkék: Pénzügy-adó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön