Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Június 30. 16:33, szerda | Helyi

Egyedi és gyönyörű lett a Palatinus-tó felújított strandja

Egyedi és gyönyörű lett a Palatinus-tó felújított strandja

Június 30-án délelőtt került sor a Palatinus-tó nyugati partján lévő, önkormányzati tulajdonú strandfürdő felújítást követő ünnepélyes átadására.

A kényelmi és esztétikai elemeken túl a jövőbe mutató, a fenntarthatóságot prioritásként kezelő projekt mintegy 165 millió forint támogatásból és 54,8 millió forint önerőből valósult meg.

A beruházás során korszerű gyermekjátszótér, szabadtéri fitnesz-eszközök, interaktív tanösvény, megújult vízalatti búvármúzeum. A vízfelületen úszóstég és 100 méteres úszópálya került kialakításra.

Az új ökoturisztikai fogadóépületben elektronikus beléptető rendszer, akadálymentes öltözőkabinok, zuhanyzók és mellékhelyiségek, pelenkázó helyiség, valamint egy jól felszerelt elsősegély szoba és ajándékbolt is a vendékek rendelkezésére áll.

Az ünnepélyes megnyitón jelen volt Dr. Kancz Csaba, kormánymegbízott,
Tóth Tamás Béla és Simonné Cserép Krisztina városunk önkormányzati képviselői, valamint, Dr. Völner Pál, miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő és Popovics György, Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke is.



Hernádi Ádám polgármester megnyitó beszédében kiemelte, hogy a most átadott strandfürdő egy régóta áhított beruházás, amelyet hosszú évek tervezése és munkája előzött meg, a pályázatírástól kezdve a mostani szalagátvágásig.

Elmondta, hogy a fejlesztés során az egyik legfontosabb szempont volt a fenntarthatóság, a környezettudatosság, ezért az üzemeltetés megújuló energia felhasználásával valósul meg.

Végezetül hangsúlyozta, hogy a Palatinus Tófürdő azon túl, hogy sok esztergominak és hozzánk látogatónak nyújt majd kulturált kikapcsolódási lehetőséget, amellett valami egyedit, értékeset sikerült létrehozni, amelyre büszke lehet Esztergom.

Fotó: Háber

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.