Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. Október 10. 08:11, hétfő | Helyi
Forrás: Sajtóközlemény

Egyedi focimezt ajándékozott a megyei elnök - 25 éves a megyei magyar-német sport partnerkapcsolat

Egyedi focimezt ajándékozott a megyei elnök - 25 éves a megyei magyar-német sport partnerkapcsolat

1991-ben együttműködési megállapodást írt alá megyénk és a németországi Rajna-Pfalz tartomány sportszövetsége, és azóta is intenzív kapcsolatot ápolnak.

A jubileum alkalmából Popovics György, a Komárom-Esztergom megyei közgyűlés elnöke videó üzenetben köszöntötte a sporttársakat, és egy különleges focimezt ajándékozott a szövetségek elnökeinek.

A Rajna-Pfalz Tartományi Sportszövetség (LSB) és a Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetsége (KEM SZÖSZ) október 7-én, pénteken ünnepelte partnerkapcsolatának 25 éves jubileumát a németországi Mainz-ban. Az eseményen ünnepi köszöntőt mondott Karin Augustin, az LSB elnöke, továbbá felszólalt Helmut Loenenbach, az LSB Nemzetközi Kérdések Munkaközösségének elnöke, Horváthy Lóránt, a KEM SZÖSZ elnöke, Dr. Kancz Csaba a Komárom-Esztergom Megyei kormánymegbízott és Dr. Völner Pál államtitkár képviseletében Nagy Gabriella, kabinetfőnök. A rendezvény-sorozatra, amelynek csúcspontja az október 8-án, szombaton megrendezett tartományi sportbál volt, meghívást kapott a Boros Ilona által vezetett tatabányai Népház Show Formációs Tánc Egyesület is.
Popovics György videó üzenetében kiemelte, hazánkban megyénk volt az első, amely a rendszerváltás után ilyen jellegű sportkapcsolatot alakított ki, és azóta is töretlenül ápolja azt. „A sport a szívügyem, megyei elnökként, labdarúgó elnökségi tagként és a Buzánszky Alapítvány Kuratóriumának elnökeként arra törekszem, hogy minél több támogatást nyújthassak megyénk fiatal sportolóinak, a megye sportjának” – mondta német nyelvű üzenetében.

A labdarúgáshoz kapcsolódik a szimbolikus ajándék is, amelyet a két szövetség elnökének küldött: a 25 éves barátság jeleként egy különleges labdarúgó mezt vehettek át a delegáció tagjaitól. „A szövetségek 1991 óta egy csapatban, csapattársként játszanak a pályán a közös célok eléréséért. Viseljék egészséggel a mezt, és továbbra is egymást segítve játszanak a nemzetközi mezőnyben” – zárta sorait, további sok sikert kívánva a közös munkához.

Az együttműködés 25 éve alatt az LSB intenzíven támogatta a megyei sportéletet: segítségükkel több száz fiatal sportoló vehetett részt nemzetközi sport- és kulturális programokon, miközben megismerkedhettek a partnerországok kultúrájával és hagyományaival is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.