Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Augusztus 05. 09:43, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Egyedülálló, ingyenes képzési lehetőség indult Esztergomban

Egyedülálló, ingyenes képzési lehetőség indult Esztergomban

Elindult augusztus elsején az európai uniós támogatásból megvalósuló „Nyitok hálózat a munkaerő-piaci kompetenciák fejlesztéséért” című projekt.

Ennek keretén belül rendezte meg a vállalkozók számára workshopját az innovatív felnőttképzés úttörőjeként számon tartott Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért szervezet.

Az esemény célja az Esztergom és a térségében működő kis- és közepes vállalkozások számára elérhető egyedülálló, ingyenes képzési lehetőség, valamint a legújabb iparág-specifikus kompetencia-fejlesztési programok bemutatása volt. Az eseményen részt vett Romanek Etelka polgármester és Galambos Adorján, a NYITOK program Mobil Oktatási Rendszerének divízióvezetője.

A felnőttképzéssel már több mint 10 éve foglalkozó szervezet NYITOK projektjének legújabb fejlesztésével kínál 21. századi, hatékony megoldást a kis és közepes vállalkozások mindennapi problémáira. Az egyedülálló program keretében olyan rövid ciklusú képzések elvégzésére nyílik lehetőség, amelyek azonnal használható, versenyképes tudást biztosítanak a 16 és 64 év közti magánszemélyek és KKV munkavállalók számára. Az érdeklődők tanulhatnak angolul, németül vagy akár oroszul, emellett képezhetik magukat az informatika területén, valamint részt vehetnek kiskereskedelmi, logisztikai, gépipari, turisztikai, építőipari és irodai munka területét érintő kompetenciafejlesztő képzéseken. Mindemellett lehetőség nyílik a mindennapokban használható, innovatív ismeretekre is szert tenni a pénzügyek, a vállalkozásindítás, az önmenedzsment vagy az állampolgári ismeretek terén. A 20 órás képzések célja az, hogy a munkavállalók kiváló munkaerővé, ezáltal a vállalkozások versenyképesebbé és hatékonyabbá váljanak. A rugalmas képzési struktúra a munkavállalók és a munkáltatók igényeihez egyaránt alkalmazkodik. A képzésszervezés teljeskörű lebonyolítását vállalja a NYITOK program, így a munkáltatók számára semmilyen adminisztrációval nem jár az ingyenes lehetőség igénybevétele. A szervezet fontosnak tartja, hogy a képzés a hagyományos iskolarendszertől eltérő módszertannal és a 21. századi, innovatív technológiák felhasználásával történjen.

Esztergom és térsége gazdaságfejlesztése során fontos, hogy a vállalkozások ragadják meg azokat a lehetőségeket, amelyeket az életen át tartó tanulás jelent fejlődésükhöz. Ehhez kíván hozzájárulni az ingyenes, rugalmasan szervezhető, az egyéni igényeket figyelembe vevő, innovatív iparág-specifikus képzési lehetőséget biztosító Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért (SZETT) szervezet projektje, a NYITOK. A program legnagyobb erőssége, hogy nyitott, rugalmas, innovatív módon olyan ismereteket nyújt a vállalkozások számára, amire nekik szükségük van. Az iskolapadban megtanult tudásnak frissítésre, aktualizálásra van szüksége ahhoz, hogy alkalmazkodni tudjanak a munkavállalók napjaink munkaerő-piacához, tisztában kell lenniük saját szakmájuk innovációival, melynek köszönhetően naprakész tudásra van szükségük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT