Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Május 09. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Egyelőre nincs engedélyezett pénztárgép

Egyelőre nincs engedélyezett pénztárgép

Miközben egyre több pénztárgépgyártó kínálja a cégek állítása szerint az adóhatóság követelményeinek megfelelő, több százezer forintba kerülő termékét, az illetékes hatóság valójában egyelőre egyetlen ilyen kasszát sem engedélyezett - írja a Népszabadság.

Sőt, mint a lap iparági forrásból megtudta, erre májusban már aligha fog sor kerülni, az illetékes hivatalnál ugyanis még nem láttak egy ilyen pénztárgépet sem. Vagyis miközben május elsejétől a kereskedőknek, vendéglátósoknak és taxisoknak olyan kasszát, illetve taxiórát kellene üzemeltetniük, amely állandó kapcsolatban van a NAV-val, ilyen berendezést egy ideig még biztosan nem állítanak be, pedig a kormány az átállásból idén 75 milliárd forint bevétellel számol a költségvetésben.

Öt pénztárgépgyártó és -forgalmazó kért engedélyt a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivataltól, de sem az ehhez szükséges dokumentáció, sem a pénztárgép nem áll rendelkezésre – mondta Kőszegi József, a hivatal főosztályvezető-helyettese. Elmondta: ha megvan minden dokumentum, és a gép is megfelel az előírásoknak, 15 napjuk van az engedély kiadására.

Vagyis az összes határidő ismeretében nagy biztonsággal kijelenthető: bár elméletileg lehetséges, hogy egy kassza májusban rendelkezzen engedéllyel, ennek gyakorlati esélye igen csekély. Különösen, ha tudjuk: az online kapcsolattartáshoz szükséges adóigazgatási ellenőrző egységet és a pénztárgépet csak egyben lehet engedélyezni, márpedig továbbra sem tudni, milyen módon oldják meg az adatátvitelt.

A lap értesülése szerint továbbra is tartja magát az elképzelés, hogy külföldi mobilcégekkel kell szerződni a mindhárom magyar szolgáltató hálózatán roamingolni képes SIM-csipért, ugyanakkor úgy tudjuk, mind a fejlesztési, mind a nemzetgazdasági tárcánál felmerültek aggodalmak annak kapcsán, hogy ez jól van-e így, mivel ez többletköltséget jelent a kereskedőknek.

Elbizonytalaníthatja a döntéshozókat az is, hogy eddig egyetlen cég, a tavaly decemberben alakult Mobil Adat Kft. jelentkezett a kormány által most támogatott megoldás szállítására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.