Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Március 23. 11:00, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Egyházi fenntartásba kerül a zeneiskola

Egyházi fenntartásba kerül a zeneiskola

A képviselők megtárgyalták az Esztergomi Zsolt Nándor Alapfokú Művészeti Iskola fenntartóváltási kezdeményezését is csütörtökön.

A zeneiskola növendékeinek, szüleinek és tanárainak túlnyomó többsége egyaránt támogatta azt, hogy az eddigi állami fenntartó helyett az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Katolikus Iskolai Főhatóságának fenntartása alá kerüljön az intézmény.

Az Esztergomi Zsolt Nándor Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, Udvardyné Pásztor Ágnes levélben jelezte – a tulajdonos Esztergom Város Önkormányzatának – a Zeneiskola nevelőtestületének véleményét. A tanárok egy szavazat hiányában majdnem 100 százalékban támogatják a fenntartóváltást.

A zenede igazgatója levelében felsorolta, hogy milyen előnyökkel járhat, ha fenntartóváltás történik és azt szeretnék, ha mindenki megelégedését szolgálná a változás.

A testület elfogadta a művészeti iskola indokait, így 2020. szeptember 1-től egyházi fenntartás alatt működhet tovább az intézmény.

Vigh László (LMP) képviselő módosító indítványt nyújtott be a napirendhez, melyben a fenntartóváltás helyett évi 20 millió forint önkormányzati támogatást javasolt a zeneiskolának. A javaslatot benyújtó azonban nem volt jelen az ülésen és a módosító felvetését a jelen lévő képviselők közül csak Nyíri Attila támogatta.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 20. 08:04, kedd | Helyi

Esztergomi lány képviseli megyénket az országos Tündérszépek versenyen

Az esztergomi Gyurik Renáta képviseli Komárom-Esztergom megyét a Tündérszépek 2021 szépségverseny országos fordulójában.

2021. Április 19. 16:01, hétfő | Helyi

Fokozott ellenőrzésre és bírságolásra számíthatnak a Pilisszentléleken szabálytalanul parkolók

A rendőrség felhívja a Pilisszentlélekre, a Mi kis falunkba látogatók figyelmét, hogy a jövőben folyamatos és fokozott ellenőrzést tartanak és a szabálytalanul behajtó, vagy parkoló autósokat meg is büntetik.

2021. Április 19. 10:57, hétfő | Helyi

Esztergomban két épületet újíthatnak fel munkásszállás céljára

Nyolc munkásszálló épül meg és négy, korábban másra használt épületet újíthatnak fel a „Munkásszállások kialakítása” program ötödik kiírásának keretében – jelentette be Bodó Sándor az ITM államtitkára.

2021. Április 18. 19:50, vasárnap | Helyi

Holnap, április 19-én reggel újra megnyitják a letkési határátkelőt

Holnap hajnali öt órakor megnyitják a Letkés–Ipolyszalka határátkelőt, mely a szlovák-magyar határon az egyetlen zárva tartott átkelő volt. Még március 2-án zárta le a szlovák fél a járvány elleni védekezésre hivatkozva.