Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Szeptember 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Egyik hitel miatt BAR-listán, veszélybe kerül a másik hitel?

Egyik hitel miatt BAR-listán, veszélybe kerül a másik hitel?

Ha az egyik hitel miatt BAR-listára – jelenleg már KHR-listára – kerül valaki, akkor másik hitele veszélybe kerülhet-e, mégha azt rendszeresen is fizeti. Erre keres választ az onlinejogsebesz.hu kérdezője.

Kérdés:
Tisztelt Jogsebész!
Van nekem egy svájci frank alapú gépkocsi hitelem, amit már 8 éve fizetek tisztességesen.
De, viszont most úgy döntöttem, hogy elég volt, ez idő alatt már a vételár dupláját megfizettem, de még mindig majd 3 millió a bank követelése.
Egy ilyen ügyekkel foglalkozó iroda segítségét igénybe véve megtámadtam a kölcsönt a banknál.
Viszont az egész procedúra egyik feltétele az, hogy felfüggesztettem a részletek fizetését, így lassan a "tartozás" összege eléri azt a határt, amikor felkerülhetek a BAR listára.
A kérdésem az lenne, ha egy hitel nem fizetése miatt BAR listás lesz valaki, az milyen kihatással van a meglévő többi hitelére (amit természetesen rendszeresen, időben törleszt). Felmondhatják azokat a bankok, a hitelkártyát bevonhatják?
A válaszokat előre is köszönöm!

2014. 06. 29.

Válasz:
Tisztelt Kérdező!
A Bankközi Adós- és Hitelinformációs Rendszer (BAR lista) új elnevezése a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) Mivel az egyes hitel szerződéseit nem ismerem, ezért javaslom, hogy a hitelfelvevő pénzügyi intézménynél tájékozódjon, attól függetlenül, hogy az Ön folyamatban lévő és időben törlesztett hiteleit emiatt nem fogják felmondani.
További kérdéseivel kapcsolatban állok rendelkezésére!
A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
dr. Schill Szabolcs ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.