Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. December 18. 08:44, kedd | Helyi
Forrás: KEMRFK

Egyre nagyobb a forgalom az utakon

Egyre nagyobb a forgalom az utakon

Az elmúlt 24 órában szerencsére nem történt személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset megyében és odafigyeléssel elkerülhető lett volna a hat anyagi kárral járó ütközés is. A rendőrség óvatosságra int.

Az utak állapota megfelelő Komárom-Esztergom megyében, jelentős havazásra a következő napokra nem kell számítani térségünkben, legfeljebb helyenként fordulhat elő hószállingózás, havas eső. Párás, ködös az idő, mely jelentősen csökkenti a látótávolságot, ezért vezessenek óvatosan. Gyenge hidegfronti hatás érvényesül, mely rossz közérzetet, vérnyomás-ingadozást okozhat.

Fontos, hogy az autósok mindig az út és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg járművük sebességét! A korai sötétedés és a reggeli későbbi világosodás miatt a gyalogosok, kerékpárosok fokozottan figyeljenek láthatóságukra! Ne feledjék, lakott területen kívül éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a láthatósági mellény (ruházat) viselése kötelező. A kerékpárosoknak szintén elengedhetetlen a világítás használata.

Karácsonyig jelentős személy- és gépjárműforgalom növekedésre kell számítani az utakon, valamint a különböző bevásárló- és üzletközpontok, alkalmi kirakodóvásárok helyszínén és azok környékén, hiszen mindenki készül a karácsonyra, szilveszterre. A közrend, közbiztonság, valamint a közlekedés rendjének fenntartása érdekében a rendőrség forgalomirányítással, forgalomsegítéssel, szükség szerint tájékoztatással segítik a közlekedők biztonságos közlekedését.

A rendőrség idén is a lakosság segítségét kéri annak érdekében, hogy együttes összefogással biztosítsuk az év végi időszak nyugalmát, hogy mindenkinek békés, boldog ünnepe legyen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.