Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2018. November 13. 18:26, kedd | Helyi
Forrás: ITE

Egyre több magyar dolgozik otthonról

Egyre több magyar dolgozik otthonról

A mai modern világban az emberek túlnyomó többsége szívesen kipróbálná az otthoni munkavégzést.

Hétfő reggel senkinek sincs kedve csinos ruhába öltözni, majd sok esetben sajnos órákat utazni ahhoz, hogy beérjen a munkahelyére. Sokan gondolják úgy, hogy az otthoni munkavégzés egy tökéletes megoldás, amellyel az ember elkerülheti az utazást, valamint az utazással kapcsolatos költségeket és kellemetlenségeket. Emellett a legtöbb ember úgy tartja, hogy aki otthonról dolgozik, az sokkal könnyebb helyzetben van, hiszen munka közben még az otthoni teendőit is könnyedén el tudja végezni. Azonban mint minden praktikus és jó dolognak, azért lássuk be, az otthoni munkavégzésnek is vannak árnyoldalai is a rengeteg előnyén kívül.

Hazánkban még csak most kezd el népszerű lenni az otthoni munkavégzés

Különböző felmérések támasztják alá, hogy amíg külföldön már évek óta divat az otthonról való munkavégzés, hazánkban még csak most kezd teret hódítani ez a munkaforma. Jelenleg a magyar lakosság csupán 5%-a mondhatja el magáról, hogy otthonról dolgozik. Ez a szám mellett azonban azt is lényeges megemlíteni, hogy az emberek több mint egyharmada kipróbálta már kisebb vagy nagyobb ideig az otthoni munkavégzést. Nagyobb cégek ugyanis nem engedhetik meg maguknak a több napos leállást egy iroda felújítás vagy egy irodaköltöztetés miatt, ezért az ilyen átmeneti időket sok esetben otthoni munkavégzéssel szokták megoldani.

Tehát a „Home Office” néven emlegetett távmunka, hazánkban még csak most kezd el egyre népszerűbb lenni, ám vannak emberek, akik egyértelműen kijelentik, hogy az ő otthonuk egyáltalán nem is lenne alkalmas otthoni munkavégzésre. Pedig egy kis ráfordítással szinte akármelyik lakásban könnyedén ki lehet alakítani egy kis dolgozósarkot, így szépen el lehet a munkavégzés területét szeparálni az otthoni dolgoktól.

Miért szeretnének a Magyarok otthonról dolgozni?

Egy felmérés során az is kiderült, hogy miért kelti fel egyre több ember érdeklődését az otthon végezhető munka. A megkérdezettek 58%-a úgy nyilatkozott, hogy azért lenne kedve kipróbálni ezt a fajta lehetőséget, mert így az ember takarékosan tudná a saját idejét beosztani, míg a többség (63%) azért tartja különösen szimpatikusnak az otthoni munkavégzést, mert véleményük szerint így az embert sokkal kevesebb stressz fogja érni, mintha minden egyes nap bejárna egy irodába. A dugóban ülni reggel korán vagy éppen hallgatni a munkatársunk csípős megjegyzéseit biztosan elkerülhető lenne ezzel a megoldással.

Az azonban, aki már benne van az otthoni munkavégzésben, tudja jól, hogy valamilyen szinten megvannak a hátulütői is. Az, hogy így munkaidőn belül milyen sok dolgot el tudunk itthon végezni, nem biztos, hogy mindig összejön. Általában azok, akik otthonról dolgoznak, inkább esnek bele abba a hibába, hogy órákon át fel sem kelnek a monitor elől, hiszen tudják, hogy ő maguk osszák be a saját idejüket, sokan pedig azt sem tudják hosszú ideig elviselni, hogy nem találkoznak egy munkatárssal sem és egész nap néma csöndben ülnek a számítógép előtt és egyszerűen néhány hónap után hiányzik számukra a társaság. Talán megoldás lehet az irodai munkavégzés kiegészítése mellett az otthoni munkavégzés, ám hosszú távon nem biztos, hogy mindenkinek ez a fajta munkatípus való.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.