Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Június 16. 10:48, vasárnap | Helyi
Forrás: MTI

Egyre több út szabadul fel országszerte

Egyre több út szabadul fel országszerte

Egyre több út szabadul fel országszerte, a hét elején is jó néhányat megnyit a közútkezelő a forgalom előtt, de akad olyan, melyet csak június végétől használhatnak majd a közlekedők.

A Magyar Közút Zrt. munkatársai, a vízügyi igazgatóságok, megyei védelmi bizottságok és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szakemberei folyamatosan dolgoznak az árvízben elöntött és járhatatlanná vált útszakaszok felszabadításán.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-t közleményben tájékoztatta, mely szerint a Duna északi szakaszain a jövő hét közepéig, a Budapesttől délebbre található területeken viszont sok helyen csak június végére várható az összes lezárt út megnyitása. Az utak megnyitása előtt el kell szállítani a homokzsákokat, le kell tisztítani és fertőtleníteni az útszakaszokat. Ezután ellenőrzik a burkolat és a padka állapotát, elvégzik a szükséges javításokat, gondoskodnak a megfelelő közúti jelzések kihelyezéséről. Ezek a munkák akár több napot is igénybe vehetnek - írták.

Győr-Moson-Sopron megyében az 1-es főút Komárom és Győr közötti szakasza várhatóan péntek estére, a Mecsérre vezető 1402-es út leghamarabb a hét vége felé szabadulhat fel. Komárom-Esztergom megyében szintén pénteken indulhat újra a forgalom a 1011-es úton Tátnál, a 11324-es úton a Pilismarótról a Duna-partra vezető úton.

Péntektől ismét járható lesz Pest megyében a 2-es főút a váci szakaszán, valamint a 12-es főút Verőcénél. A tervek szerint megnyílik a forgalom előtt Tahitótfaluban a váci, Szigetmonostoron a szentendrei révhez vezető út, illetve újra megközelíthető lesz Leányfalun a pócsmegyeri révhez vezető út.

Várhatóan hétfőig feloldják a 11326-os úton Esztergomnál a korlátozást. Hétfőtől a 111-es főút Esztergom és Tát közötti szakaszán, a 11325-ös út szobi révhez vezető részén, a 11342-es és a 11343-as út Dunaalmási szakaszán is lehet majd közlekedni.

Hétfőtől várhatóan ismét lehet közlekedni majd a 11-es főút 42-es és 44-es kilométer közötti szakaszán Visegrádon, Sződligetnél azonban csak a védvonal bontása után lesz járható a 2-es főút, a 11-es főút Dunabogdánynál és Visegrádnál, valamint a 12-es főút Nagymarosnál.

Fejér megyében hétfőn a dunaújvárosi komphoz és hajóállomáshoz vezető utak, kedden a kisapostagi bekötőút és az adonyi hajóállomáshoz vezető út válhat járhatóvá.

Jövő keddtől az 1-es főút Komárom és Győr közötti szakaszán, a 11-es főút Esztergom és Tát közötti szakaszain, valamint a 10-es főút Almásfüzitő és Dunaalmás közötti részén indulhat meg ismét a forgalom.

A Kisorosziba vezető 1113-as út jelenleg víz alatt van, víz borítja a 12303-as mellékutat Vácnál, az 50305-ös mellékutat Szigetújfalunál és az 51307-es mellékutat Lórévnél, a 11-es úton Szentendre és Tahitótfalu között félpályás korlátozás mellett zajlanak hétvégén a helyreállítási munkák.

Tolna megyében az 55-ös főút Pörböly és Baja közötti része csak június 21-én, míg az 51366-os út dombori szakasza június 19-án nyitható meg újra. A korlátozások várhatóan a legtovább Bács-Kiskun megyében maradnak érvényben, ahol június 21-28. között lehet felszabadítani majd az 55-ös főutat Bajánál, a tassi, szalkszentmártoni és hartai révhez, valamint a fajszi komphoz vezető utat, valamint a dunafalvi bekötőutat, az 51347-es utat Géderlaknál, az 51349-es utat Uszódnál és az 5107-es utat Újmohácsnál.

A közlekedők bővebb információkat szerezhetnek és folyamatosan tájékozódhatnak a lezárásokról a Magyar Közút Nonprofit Zrt. weboldalán (www.kozut.hu), illetve a cég Útinform szolgálatának hivatalos Facebook és Twitter oldalán, emellett a cég diszpécserei éjjel-nappal a közlekedők rendelkezésére állnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.