Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Szeptember 28. 11:00, szombat | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter / Magyar Hírlap

Egységben dolgozunk – György Róbert tisztázza a Fidesz körüli helyzetet

Egységben dolgozunk – György Róbert tisztázza a Fidesz körüli helyzetet

Nem döntésképtelen a képviselő-testület, erről és Meggyes Tamás, a frakció közéletből való kivonulásáról, a polgármesterről is nyilatkozott György Róbert, a Fidesz Esztergomi Szervezetének elnöke a Magyar Hírlapban ma.

Magyar Hírlap interjújában elsőként arra keresi a választ, hogy György Róbert, Fidesz-elnök nem hivatalos háttérbeszélgetésekből vonta le azt a következtetést, hogy Meggyes Tamás és a frakció is mandátumok letelte után visszavonul jövőre. A Fidesz Esztergomi Szervezetének vezetője erről úgy fogalmazott, hogy maga Meggyes Tamás kért tőle több alkalommal személyes találkozót, melyeken politikai ügyekről beszélgettek, és többször is szóba került, hogy a képviselő a közéletből való kivonulást tervezi. Az elnök hozzátette, a frakciótagok jelentős részével szintén sokat beszélgetett erről.

Voltak közöttük, akik még csupán fontolgatták a döntést. Azzal, hogy kimondtam, valósággá vált, és sértette az önérzetüket. Teljesen téves azonban úgy beállítani a dolgot, mintha szerintem a frakció rosszul működne, ilyet én sosem mondtam. A frakció tagjai mindannyian a saját választókörzetükből kerültek be, négy évre választották meg őket. Steindl Balázzsal és a többiekkel sem állok kibékíthetetlen ellentétben, munkatársak vagyunk, egységben dolgozunk ezután is” – hangsúlyozta György Róbert a Magyar Hírlapnak.

A cikk kitér arra is, hogy Tétényi Éva polgármester szerint fontos kérdésekben kellett volna határozni a testületnek a csütörtöki ülésen, amelynek elmaradásáért a Fidesz-frakciót teszi felelőssé.

Egyetlen ember hiányzott a határozatképességhez, viszont amint már mondtam, a Jobbik és az LMP-nek a pártból azóta már kilépett képviselője sem volt jelen. Ha bármelyikük ott van, meg lehetett volna tartani az ülést. Nem döntésképtelen a testület! Az önkormányzat működése egyébként nem csupán a képviselőkön múlik, hanem a polgármesteren is, Tétényi Éva felelőssége, hogy botránypolitizálás helyett a nyugodt körülményeket biztosítsa az eredményes munkához. Ezen túlmenően emlékeztetnék arra: a polgármester rendszeresen vétóval akadályozott meg fontos döntéseket, például az idei költségvetés hatályba lépését vagy a városüzemeltető cég, a Strigonium Rt. vezetőjének leváltását, noha egy évvel ezelőtt még maga Tétényi Éva tiltakozott legjobban Knapp János Pál személye ellen” – fűzte hozzá az esztergomi Fidesz-elnök.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.