Városlista
2020. július 14, kedd - Őrs

Hírek

2019. Június 13. 10:29, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Együtt buliztak, majd kifosztotta alvó barátnője lakását – Elítélték

Együtt buliztak, majd kifosztotta alvó barátnője lakását – Elítélték

Kifosztás és kisebb értékre elkövetett lopás miatt nyújtott be vádiratot az esztergomi ügyészség egy nővel szemben, aki szilveszteri buli közben meglopta az őt vendéglátó és alvó barátnőjét, valamint annak testvérét.

A vádlott a sértett testvérek dorogi lakásában tartózkodott 2018. december 31-én, az egyik sértett vendégeként a szilvesztert a lakásban töltötte, együtt italoztak, majd éjfél után mindketten elaludtak. A másik sértett nem tartózkodott a lakásban, az ő szobájának ajtaja azonban nem volt kulcsra zárva – tájékoztatott az esetről a megyei főügyészség.

Kitérve arra, hogy a vádlott a hajnali órákban felébredt, kihasználta, hogy a barátnője még alszik, és az ágya melletti kisasztalról ellopott egy 26 990 forint értékű mobiltelefont, valamint a bejárati ajtó melletti televízióállvány mellé letett táskából 18 ezer forintot.

Ezt követően a vádlott átment a másik szobába és onnan a szekrényből eltulajdonította a távollevő sértett márkás parfümjét, neszesszerét, benne különböző kozmetikai termékekkel, egy virágmintás női ékszeres dobozt, benne különböző bizsu ékszerekkel és egy karórával, valamint egy ajándékcsomagot. A távollevő sértettől ellopott tárgyak összértéke: 57 394 forint.

A lopott tárgyak közül a vádlott lakóhelyén a rendőrük megtalálták a virágmintás dobozt a benne lévő ékszerekkel együtt, ezzel a lopási kárból megtérült 32 645 forint.

A nő viszont a mobiltelefont 10 ezer forintért eladta.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bűncselekmények elkövetését beismerő vádlottat az Esztergomi Járásbíróság büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint 4749 forint összegű vagyonelkobzásra ítélje.Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 14. 05:02, kedd | Helyi

Tóth Vera Együtt mEgyünk - Kiskoncert és nagy borélmény Esztergomban

Tóth Vera és Quartet-je lélegzetelállító koncertje borkóstolóval vagy egy ötfogásos borvacsorával, melyet PalKonyha, Panzió, Speizzel álmodott meg az esztergomi Rózsakert Étterem.

2020. Július 14. 05:00, kedd | Helyi

Újra két műszakban gyárt a Suzuki

Napi 700 autót tervez legyártani a Suzuki Esztergomban.

2020. Július 14. 04:49, kedd | Helyi

Egy kis segítség társasjáték vásárláshoz

Szerencsére még manapság is vannak olyanok, akinek nem vette át az élete felett az irányítást a digitális világ, és szívesen veszi le kedvenc társasjátékait a polcról, amikor átjönnek a barátok egy jó kis játékestre.

2020. Július 13. 18:19, hétfő | Helyi

500 forintért egész nap hajókázhatunk már Esztergomból is!

Újabb hajójáratok indulnak a népszerű lehetőség kibővítéseként. Már Esztergom is bekapcsolódik a dunakanyari hop-on hop-off hajókázási lehetőségbe.