Városlista
2019. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2019. Június 13. 10:29, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Együtt buliztak, majd kifosztotta alvó barátnője lakását – Elítélték

Együtt buliztak, majd kifosztotta alvó barátnője lakását – Elítélték

Kifosztás és kisebb értékre elkövetett lopás miatt nyújtott be vádiratot az esztergomi ügyészség egy nővel szemben, aki szilveszteri buli közben meglopta az őt vendéglátó és alvó barátnőjét, valamint annak testvérét.

A vádlott a sértett testvérek dorogi lakásában tartózkodott 2018. december 31-én, az egyik sértett vendégeként a szilvesztert a lakásban töltötte, együtt italoztak, majd éjfél után mindketten elaludtak. A másik sértett nem tartózkodott a lakásban, az ő szobájának ajtaja azonban nem volt kulcsra zárva – tájékoztatott az esetről a megyei főügyészség.

Kitérve arra, hogy a vádlott a hajnali órákban felébredt, kihasználta, hogy a barátnője még alszik, és az ágya melletti kisasztalról ellopott egy 26 990 forint értékű mobiltelefont, valamint a bejárati ajtó melletti televízióállvány mellé letett táskából 18 ezer forintot.

Ezt követően a vádlott átment a másik szobába és onnan a szekrényből eltulajdonította a távollevő sértett márkás parfümjét, neszesszerét, benne különböző kozmetikai termékekkel, egy virágmintás női ékszeres dobozt, benne különböző bizsu ékszerekkel és egy karórával, valamint egy ajándékcsomagot. A távollevő sértettől ellopott tárgyak összértéke: 57 394 forint.

A lopott tárgyak közül a vádlott lakóhelyén a rendőrük megtalálták a virágmintás dobozt a benne lévő ékszerekkel együtt, ezzel a lopási kárból megtérült 32 645 forint.

A nő viszont a mobiltelefont 10 ezer forintért eladta.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bűncselekmények elkövetését beismerő vádlottat az Esztergomi Járásbíróság büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint 4749 forint összegű vagyonelkobzásra ítélje.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 17. 13:57, hétfő | Helyi

Két esztergomi kezdeményezésre is szavazhatunk a Tescoban - VIDEÓVAL

Két esztergomi szervezetre lehet szavazni. A Határtalan Szív Alapítvány Családi egészségnapot rendezne a nyereményből, az Esztergomi Fénysugár Oktatási és Nevelési Alapítvány pedig iskolaudvarát újítaná fel.

2019. Június 17. 11:47, hétfő | Helyi

Kigyulladt egy garázs Kertvárosban

A tűzoltók négy vízsugárral oltották el a lángokat.

2019. Június 17. 11:23, hétfő | Helyi

Vádat emelnek a súlyos hármas balesetet okozó férfi ellen

Az esztergomi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát a sárisápi férfi ellen.

2019. Június 17. 08:02, hétfő | Helyi

Esztergom és kocsmavilága – A város a Kocsmaturista szemével

Esztergom valóban a legkedélyesebb magyarországi kisvárosok egyike – állítja az országot és a világot járó kocsma- és sörblogger, aki magát egyszerűen csak Kocsmaturistának hívja.