Városlista
2020. december 3, csütörtök - Ferenc

Hírek

2013. November 15. 09:27, péntek | Helyi
Forrás: Országos Sajtószolgálat

Együtt-PM: Adják vissza Esztergom jogtalanul elvett vagyonát!

Együtt-PM: Adják vissza Esztergom jogtalanul elvett vagyonát!

Benyújtotta azt a törvényjavaslatot Szilágyi László országgyűlési képviselő, az Együtt-PM választókerületi jelöltje, amely Esztergom elvett vagyonának visszaadásáról szól.

Szilágyi László, az ellenzék esztergomi képviselőjelöltje benyújtotta az Esztergom Város Önkormányzatától igazságtalanul elvett vagyon visszaadásáról szóló törvényjavaslatot. Ez hatályon kívül helyezné a súlyosan diszkriminatív 2011-es lex Esztergomot, és arról is rendelkezik, hogy fizesse vissza az állam az 1,7 milliárd forintot, amit az állam az átvett közintézmények fenntartása címén jogtalanul inkasszált.

"A lex Esztergom tipikusan fideszes megoldás volt, és súlyosan diszkriminatív. Így büntették meg a várost, amiért nem fideszes polgármestert választott, és amiért az új polgármester nem volt hajlandó a Meggyes Tamásék kottájából játszani.

Azóta a kormány államosította az iskolákat és a kórházakat a többi településen is, ezért az Esztergom törvény egyébként is okafogyottá vált. Viszont a diszkriminatív helyzet megmaradt, hiszen a vagyont csak Esztergomtól vették el, a többi településtől nem. Szilágyi László javaslata visszaadja az elvett vagyont a városnak. A közintézmények ettől még állami fenntartásban maradnak, de a többi településhez hasonló állapot áll elő.

Reméljük, a Fidesz esztergomi képviselőjelöltje, Völner Pál támogatni fogja javaslatunkat, még akkor is, ha a teljesen irreális lex Esztergomot annak idején megszavazta" - olvasható a közleményben.Ezek érdekelhetnek még

2020. December 03. 15:36, csütörtök | Helyi

Esztergomi diákokat is díjaztak a Maradj otthon! - Tanulni és önkénteskedni pályázaton

Négy díjat hoztak el a Montágh iskola diákjai. Az ÉTA Országos Szövetség 2020-ban is meghirdette a Diák-önkéntes Közösségi Szolgálatban résztvevők számára a „Maradj otthon! - Tanulni és önkénteskedni” címmel pályázatát.

2020. December 03. 13:28, csütörtök | Helyi

Baumit silóval gyakorlatoznak a búvárok - VIDEÓ - FOTÓK

A Palatinus-tóban gyakorló búvárok mostantól a számos víz alatti látványosság mellett egy "űrhajó-formára" átalakított Baumit siló segítségével készülnek az éles helyzetekre.

2020. December 03. 08:28, csütörtök | Helyi

Mik ezek a dörrenések, durranások? - VIDEÓ

Egész nap folyamatos dörejlés-morajlás, durranás hallatszik Esztergomban és a környékén is. Többen is kérdezték tőlünk, hogy mik lehetnek ezek.

2020. December 03. 05:00, csütörtök | Helyi

Pénz jár a dorogi rongálóért! - VIDEÓ

Kocsikat, vontatót rongált és pótkocsit gyújtott fel Dorogon. A rendőrök a lakosság segítségét kérik az azonosításához. Nyomravezetői díjat tűztek ki érte.