Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. November 15. 09:27, péntek | Helyi
Forrás: Országos Sajtószolgálat

Együtt-PM: Adják vissza Esztergom jogtalanul elvett vagyonát!

Együtt-PM: Adják vissza Esztergom jogtalanul elvett vagyonát!

Benyújtotta azt a törvényjavaslatot Szilágyi László országgyűlési képviselő, az Együtt-PM választókerületi jelöltje, amely Esztergom elvett vagyonának visszaadásáról szól.

Szilágyi László, az ellenzék esztergomi képviselőjelöltje benyújtotta az Esztergom Város Önkormányzatától igazságtalanul elvett vagyon visszaadásáról szóló törvényjavaslatot. Ez hatályon kívül helyezné a súlyosan diszkriminatív 2011-es lex Esztergomot, és arról is rendelkezik, hogy fizesse vissza az állam az 1,7 milliárd forintot, amit az állam az átvett közintézmények fenntartása címén jogtalanul inkasszált.

"A lex Esztergom tipikusan fideszes megoldás volt, és súlyosan diszkriminatív. Így büntették meg a várost, amiért nem fideszes polgármestert választott, és amiért az új polgármester nem volt hajlandó a Meggyes Tamásék kottájából játszani.

Azóta a kormány államosította az iskolákat és a kórházakat a többi településen is, ezért az Esztergom törvény egyébként is okafogyottá vált. Viszont a diszkriminatív helyzet megmaradt, hiszen a vagyont csak Esztergomtól vették el, a többi településtől nem. Szilágyi László javaslata visszaadja az elvett vagyont a városnak. A közintézmények ettől még állami fenntartásban maradnak, de a többi településhez hasonló állapot áll elő.

Reméljük, a Fidesz esztergomi képviselőjelöltje, Völner Pál támogatni fogja javaslatunkat, még akkor is, ha a teljesen irreális lex Esztergomot annak idején megszavazta" - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.