Városlista
2020. szeptember 29, kedd - Mihály

Hírek

2020. Szeptember 17. 09:02, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - fotó: pilisi parkerdő

Együttműködéssel lehet jó minőségű rádióadás a Dunakanyarban - VIDEÓ

Együttműködéssel lehet jó minőségű rádióadás a Dunakanyarban - VIDEÓ

Széles körű egyeztetések szükségesek a magyar nyelvű rádiók erősítéséért a Dunakanyarban. Az ügyet már Rétvári Bence államtitkár is felkarolta.

Két évvel ezelőtt indult aláírásgyűjtés az interneten Rokfalusy Balázs dunabogdányi önkormányzati képviselő kezdeményezésére a magyar nyelvű rádióadásokért a Dunakanyarban. A térség településein ugyanis szinte semmilyen rádiódás sem fogható a Kossuth és Petőfi rádiót kivéve. Sőt azok sem mindenhol érhetők el megfelelő minőségben. Azóta ezernél is több aláírás gyűlt össze, továbbá a Rokfalusy Balázs leveleket küldött a kéréssel a különböző hatóságoknak, valamint a térségért dolgozó országgyűlési képviselőknek. Rétvári Bencét is megkereste, aki felvette a kapcsolatot a különböző szervekkel az ügy előmozdítása érdekében – hangzott el a Danubia Televízióban a minap.

Rétvári Bence államtitkár az interjúban kifejtette, hogy akár új állomás építése is szükséges lehet, ezért széles körű egyeztetések kellenek a médiahatóság, az MTVA, a Dunakanyar érintett önkormányzatai, a nemzeti park és még több más hatósági szereplő részvételével.

Hozzátette, több intézménynek, hatóságnak és szervezetnek, sőt még a magyar és szlovák államnak is együtt kell működnie ahhoz, hogy megfelelő minőségben foghatóak legyenek a magyar nyelvű rádióadások a Dunakanyarban és környékén.

Korábbi cikkek:

Felkarolták a magyar nyelvű rádióadók erősítésének ügyét a Dunakanyarban!

A magyar nyelvű rádióadók erősítéséért a Dunakanyarban! – PetícióEzek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 29. 07:28, kedd | Helyi

Több utcában lesz áramszünet!

Az E.ON folytatja szolgáltatásainak minősége és a biztonságos ellátása érdekében korszerűsítését.

2020. Szeptember 29. 07:23, kedd | Helyi

Nem volt jogsija az ittas motorosnak

Előállították a 48 éves férfit, aki ellen eljárás indult.

2020. Szeptember 29. 07:13, kedd | Helyi

Ökoturisztikai látogatóközpont épült Lábatlanon

Lábatlanon 290 millió forintos beruházással elkészült a település és környéke ipartörténetét és természeti értékeit bemutató ökoturisztikai látogatóközpont - közölte az önkormányzat az MTI-vel.

2020. Szeptember 29. 07:09, kedd | Helyi

Nem tetszett a hangneme, ezért megverték

Az Esztergomi Járási Ügyészség a garázdaság vétsége miatt indult ügyben vádat emelt azzal a két férfival szemben, akik a sértett sérelmezett hangnemét veréssel torolták meg.