Városlista
2020. augusztus 8, szombat - László

Hírek

2020. Július 07. 10:40, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Éjszakai akciót tartottak a rendőrök Esztergomban

Éjszakai akciót tartottak a rendőrök Esztergomban

A szórakozó- és vendéglátóhelyeken tartottak ellenőrzést július 4-én éjszaka az esztergomi rendőrök.

Az esztergomi lakosok szubjektív biztonságérzetének fokozása érdekében öt helyen, míg Nyergesújfalu területén három szórakozóhelyen lehetett nagyobb rendőri jelenléttel találkozni ezen a nyári éjszakán. Az egyenruhások mellett ugyanis a civil ruhás nyomozók is megjelentek a népszerű szórakozóhelyeknél július 4-én az esti óráktól egész hajnalig.

Az akciónak a közrend és a közbiztonság fenntartása mellett elsősorban a körözött személyek kiszűrése, a fiatalkorúak alkoholfogyasztásának ellenőrzésére, kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények megelőzése és felderítése, valamint a külföldi állampolgárok jogszerű tartózkodásának az ellenőrzése volt a célja.
A bűnügyi és rendészeti ellenőrzés során a rendőrök összesen 369 személyt igazoltattak, és 3 főtt állítottak elő, akik hitelt érdemlően magukat igazolni nem tudták.

A közúti közlekedésben résztvevők közül 3 sofőrt figyelmeztettek, a jármű műszaki állapota miatt 4 esetben tettek szabálysértési feljelentést engedély nélkül átalakított jármű, engedély nélküli vezetés, valamint a szórakozóhely nyitva tartásával kapcsolatos szabálysértés miatt. Egy esetben szabtak ki közigazgatási bírságot, és egy ittasan közlekedő kerékpárossal szemben is intézkedtek.

A lakosság közbiztonságérzetének javítása érdekében az év során többször lehet számítani hasonló jellegű ellenőrzésekre – közölte a rendőrség.Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 08. 08:40, szombat | Helyi

Összesen 50 szabályszegőt büntettek meg a belvárosban

Közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak az esztergomi rendőrök a közterület-felügyelet munkatársaival közösen, amelynek során a megállási és várakozási tilalmak megszegését helyezték előtérbe.

2020. Augusztus 08. 07:49, szombat | Helyi

Újabb ittas vezetőt fogtak

Egy 73 éves férfinél jelzett a szonda.

2020. Augusztus 08. 05:00, szombat | Helyi

Tanári állást kínál a Kolping iskola

Az Esztergomi Kolping Katolikus Szakképző Iskola álláspályázatot hirdet német nyelv szakos oktatói munkakör betöltésére.

2020. Augusztus 07. 18:46, péntek | Helyi

Elfogtak egy pilismaróti rablót

Az esztergomi nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, azt a 26 éves pilismaróti férfit, aki ismerősét bántalmazta, és elvette a pénzét.