Városlista
2020. február 22, szombat - Gerzson

Hírek

2020. Február 14. 08:24, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Ekkor kezdődhet az esztergomi gát építése - VIDEÓVAL

Ekkor kezdődhet az esztergomi gát építése - VIDEÓVAL

Elkezdődött a gát előkészítési munkálata. Pontos dátumokról is beszámolt Hernádi Ádám polgármester, hangsúlyozva, ez mindannyiunknak létkérdés, ezért ígéretéhez híven a város fejlesztéspolitikájának kiemelt eleme.

Február 3-án hatályba lépett az a támogatási szerződés, amely az előkészítési munkálatokra vonatkozik. Ebbe tartozik a teljes régészeti feltárás, illetve a projekthez szükséges területek megszerzése – közölte Hernádi Ádám polgármester közösségi oldalán.

Hozzátette, utóbbiban jól áll az Országos Vízügyi Főigazgatóság, mert 90 százalékát a területeknek már kisajátította, a többi pedig folyamatban van. Ennek a projektelemnek a várható befejezése 2021. június vége.

„A projektkoncepciót 2020. október 31-ig ki kell dolgoznia a vízügynek és jövő év március végéig ki kell írnia a közbeszerzést. Ez azt jelenti, hogy jövő év végén elkezdődhet a gát kivitelezése” – emelte ki Hernádi Ádám.

Hangsúlyozva, polgármesteri programjának egyik ígérete, hogy mindent elkövet annak érdekébe, hogy a gát megépüljön Esztergomban.

„A Duna az egyik legnagyobb kincsünk azonban az egyik legnagyobb félelmünk is egyben. Örömmel tájékoztatok mindenkit, hogy a munkálatok elkezdődtek” – fűzte hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 22. 11:31, szombat | Helyi

Kigyulladt egy lakókocsi Esztergomban

A Visegrádi úton kapott lángra egy lakókocsi szombaton reggel.

2020. Február 22. 11:00, szombat | Helyi

Illegális a hullajtott agancsok engedély nélküli gyűjtése!

Tél végétől április elejéig, amikor a szarvasok levetik agancsukat, óriási problémát jelent az engedély nélküli gyűjtés.

2020. Február 22. 05:01, szombat | Helyi

Újjáalakult megyénk békéltető testülete

Átvették megbízóleveleiket az egyéni fogyasztói jogvitákat rendező megyei békéltető testület tagjai szerdán a Megyeházán, valamint díszoklevéllel és emlékéremmel ismerték el a leköszönő tagok munkáját.

2020. Február 22. 05:00, szombat | Helyi

Népszerűek az éjszakai vonatok az esztergomi vonalon is

Az esztergomi, a szobi és a ceglédi vonalon tavaly ősz óta gyakrabban járnak az éjszakai vonatok. Az utasszámolások igazolják, hogy sikeres volt a váltás, több száz utas veszi igénybe ezeket a járatokat.