Városlista
2020. május 29, péntek - Magdolna

Hírek

2020. Február 14. 08:24, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Ekkor kezdődhet az esztergomi gát építése - VIDEÓVAL

Ekkor kezdődhet az esztergomi gát építése - VIDEÓVAL

Elkezdődött a gát előkészítési munkálata. Pontos dátumokról is beszámolt Hernádi Ádám polgármester, hangsúlyozva, ez mindannyiunknak létkérdés, ezért ígéretéhez híven a város fejlesztéspolitikájának kiemelt eleme.

Február 3-án hatályba lépett az a támogatási szerződés, amely az előkészítési munkálatokra vonatkozik. Ebbe tartozik a teljes régészeti feltárás, illetve a projekthez szükséges területek megszerzése – közölte Hernádi Ádám polgármester közösségi oldalán.

Hozzátette, utóbbiban jól áll az Országos Vízügyi Főigazgatóság, mert 90 százalékát a területeknek már kisajátította, a többi pedig folyamatban van. Ennek a projektelemnek a várható befejezése 2021. június vége.

„A projektkoncepciót 2020. október 31-ig ki kell dolgoznia a vízügynek és jövő év március végéig ki kell írnia a közbeszerzést. Ez azt jelenti, hogy jövő év végén elkezdődhet a gát kivitelezése” – emelte ki Hernádi Ádám.

Hangsúlyozva, polgármesteri programjának egyik ígérete, hogy mindent elkövet annak érdekébe, hogy a gát megépüljön Esztergomban.

„A Duna az egyik legnagyobb kincsünk azonban az egyik legnagyobb félelmünk is egyben. Örömmel tájékoztatok mindenkit, hogy a munkálatok elkezdődtek” – fűzte hozzá.Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 28. 15:08, csütörtök | Helyi

Elítéltek a gyárban bombariadót okozó férfit

Közveszéllyel fenyegetés bűntette és a kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat a Tatabányai Járási Ügyészségnek az ellen a férfi ellen, aki bombariadóval akart kárt okozni munkáltatójának.

2020. Május 28. 14:50, csütörtök | Helyi

Idős bácsit ütött le, majd rabolt ki egy férfi Esztergomban

A gyanú szerint a 22 éves békési lakos egy idős férfit megütött, majd a földön fekvő sértettől a táskáját az értékeivel együtt elvette – közölte a rendőrség..

2020. Május 28. 08:56, csütörtök | Helyi

Ganxta Zolee hamarosan Esztergomban lép fel különleges formációjával

Ganxsta Zolee és Takács Vilkó az akusztikus Dos Diavolos formációjukkal lépnek fel június 13-án 19 órától a Nautilus Hajós Bárban.

2020. Május 28. 08:20, csütörtök | Helyi

Tintasugaras nyomtatóval készült jogosítványt adott a rendőröknek

Vádat emeltek a férfi ellen, aki Esztergomban bukott le hamis jogosítványával. Pénzbüntetésre ítélhetik.