Városlista
2022. augusztus 8, hétfő - László

Hírek

2012. Szeptember 26. 08:59, szerda | Helyi
Forrás: polgármesteri hivatal/fotó: Ktv -Esztergom

Eladó telkek az ipari parkban – újabb cégeket vár Esztergom

Eladó telkek az ipari parkban – újabb cégeket vár Esztergom

Eladóak az Esztergomi Ipari Park üresen álló telkei, erről nemrég határozott a képviselő-testület. A döntést követően kedden fórumot tartott az önkormányzat, mely reméli, hogy hamarosan újabb cégek érkezhetnek a városba.

Esztergom önkormányzatának képviselő-testülete a közelmúltban fogadta el azt a vagyonhasznosítási koncepciót, amelyben határozott arról, hogy az Esztergomi Ipari Parkban üresen álló telkeket felajánlja megvételre. Az erről szóló tájékoztatót a városban működő cégek és vállalkozások vezetői kedden délelőtt hallgathatták meg a Városházán. A város mostani nehéz gazdasági helyzetéből Tétényi Éva független polgármester szerint – többek között – egy új gazdasági stratégia mutathatja meg a kivezető utat. Pár éven belül a várható ipari parki értékesítéseket követően az ide települő vállalkozások az adójukkal is hozzájárulnak Esztergom bevételeinek növeléséhez. Nem utolsó szempont az sem, hangzott el a tájékoztatón, hogy a helyi kis, és közepes vállalkozások számára is lehetőséget kíván biztosítani az önkormányzat az újabb területek felajánlásával. A városban megtelepedett cégek (autóklasztrehez tartozó vállalkozások és beszállítóik) számára is fontos jövőbeni cél lehet az esztergomi bővítés, ahogy tette azt a közelmúltban például a Kirchhoff Hungária és a Neuzer kerékpárgyár is.

A nyitott fórummal egy időben országos napilapokban is meghirdeti ezeket az ingatlanokat az önkormányzat. Az ingatlan részletes pályázati anyaga és a regisztrációs lapja október 10-ig, 11 óráig vehető át az esztergomi polgármesteri hivatala városszépítési osztályán. (Esztergom, Széchenyi tér 1. I. em. 114/7 iroda).

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 08. 12:08, hétfő | Helyi

Októbertől látható a mozikban az egészestés Toldi

Jankovics Marcell születésnapjához igazítva, október 20-tól látható a mozikban a tavaly elhunyt rajzfilmrendező utolsó munkája, a Toldi című egészestés animációs film - tájékoztatta az MTI-t hétfőn a Kecskemétfilm.

2022. Augusztus 03. 10:23, szerda | Helyi

FARKAS NOÉMI: NEMIGEN…

Farkas Noémi képzőművész nemigen… című kiállítását 2022. augusztus 5-én nyitja meg az Eurohíd Alapítvány a Kapcsolatok Házában.

2022. Július 22. 16:02, péntek | Helyi

Tovább építkezik a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. dorogi fióktelepén jelenleg a Szteroid üzem részleges felújítása, valamint a hármas porta építése zajlik.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.