Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Szeptember 26. 08:59, szerda | Helyi
Forrás: polgármesteri hivatal/fotó: Ktv -Esztergom

Eladó telkek az ipari parkban – újabb cégeket vár Esztergom

Eladó telkek az ipari parkban – újabb cégeket vár Esztergom

Eladóak az Esztergomi Ipari Park üresen álló telkei, erről nemrég határozott a képviselő-testület. A döntést követően kedden fórumot tartott az önkormányzat, mely reméli, hogy hamarosan újabb cégek érkezhetnek a városba.

Esztergom önkormányzatának képviselő-testülete a közelmúltban fogadta el azt a vagyonhasznosítási koncepciót, amelyben határozott arról, hogy az Esztergomi Ipari Parkban üresen álló telkeket felajánlja megvételre. Az erről szóló tájékoztatót a városban működő cégek és vállalkozások vezetői kedden délelőtt hallgathatták meg a Városházán. A város mostani nehéz gazdasági helyzetéből Tétényi Éva független polgármester szerint – többek között – egy új gazdasági stratégia mutathatja meg a kivezető utat. Pár éven belül a várható ipari parki értékesítéseket követően az ide települő vállalkozások az adójukkal is hozzájárulnak Esztergom bevételeinek növeléséhez. Nem utolsó szempont az sem, hangzott el a tájékoztatón, hogy a helyi kis, és közepes vállalkozások számára is lehetőséget kíván biztosítani az önkormányzat az újabb területek felajánlásával. A városban megtelepedett cégek (autóklasztrehez tartozó vállalkozások és beszállítóik) számára is fontos jövőbeni cél lehet az esztergomi bővítés, ahogy tette azt a közelmúltban például a Kirchhoff Hungária és a Neuzer kerékpárgyár is.

A nyitott fórummal egy időben országos napilapokban is meghirdeti ezeket az ingatlanokat az önkormányzat. Az ingatlan részletes pályázati anyaga és a regisztrációs lapja október 10-ig, 11 óráig vehető át az esztergomi polgármesteri hivatala városszépítési osztályán. (Esztergom, Széchenyi tér 1. I. em. 114/7 iroda).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.