Városlista
2023. október 3, kedd - Helga

Hírek

2020. December 30. 22:20, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Eladta Esztergom a Prímás-szigeti mélygarázst

Eladta Esztergom a Prímás-szigeti mélygarázst

Állami tulajdonba kerül több mint 2,1 milliárd forintért a Prímás-szigeten található mélygarázs. A szerződést szerdán írta alá a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. és az önkormányzat.

Hosszas tárgyalások után a Magyar Állam képviseletében eljáró Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. nettó 1,68 milliárd+ÁFA (bruttó 2,13 milliárd) forintos vételi ajánlatot nyújtott be a Prímás-szigeten található mélygarázsra – közölte Hernádi Ádám polgármester közösségi oldalán.

Kiemelte, hogy az ingatlan jelenlegi könyv szerinti értéke nettó 1,1 milliárd forint.

Kitért arra is, hogy a teremgarázs 2013-ban az árvízi védekezés során olyan műszaki károsodásokat szenvedett, amelyek helyreállítása máig nem történt meg.

Az újbóli üzembehelyezéshez szükséges a statikai megerősítések elvégzése, az életvédelmi rendszer és a komfortot növelő elemek felújítása. Mindezek teljes beruházásának becsült költsége körülbelül 440 millió forint.

„Mérlegelve az önkormányzat anyagi lehetőségeit a jövőbeni beruházásokat, fejlesztéseket illetően, az ingatlan értékesítése a Magyar Állam javára a legjobb megoldás jelen helyzetben, mert ennek köszönhetően az elvégzendő felújítások, beruházások meg tudnak valósulni. A mélygarázs újbóli üzembe helyezésével a belváros égető parkolási gondjai is megoldódnak és a befolyó bevételből új fejlesztéseket és beruházásokat tud végrehajtani a város” – tette hozzá a polgármester.

Mindezek miatt döntött a városvezetés az ingatlan értékesítése mellett. Az adásvételi szerződést szerdán alá is írták a felek.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 03. 12:48, kedd | Helyi

Breaking! Krausz Ferenc kapja a fizikai Nobel-díjat!

Krausz Ferenc, Pierre Agostini és Anne L\'Huillier kapja idén a fizikai Nobel-díjat.

2023. Szeptember 22. 21:15, péntek | Helyi

Esztergomban is kiállít az Artézi Csoport

2023. szeptember 9-én nyílt meg a Rondella Galériában a budapesti Artézi Csoport kiállítása, az Eurohíd Alapítvány szervezésében.

2023. Szeptember 20. 09:04, szerda | Helyi

Pölczman Péter fotográfus kiállítása látható a Kapcsolatok Házában

Pölczman Péter fotográfus Tűz és víz című kiállítása nyílt meg a Kapcsolatok Házában, amely 2023. október 29-ig tart nyitva az érdeklődő közönség előtt.

2023. Szeptember 06. 18:11, szerda | Helyi

Tűz volt a Richter dorogi gyártelepén

A dorogi gyártóüzem egyik tetőszerkezetén keletkezett a tűz.