Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. December 30. 22:20, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Eladta Esztergom a Prímás-szigeti mélygarázst

Eladta Esztergom a Prímás-szigeti mélygarázst

Állami tulajdonba kerül több mint 2,1 milliárd forintért a Prímás-szigeten található mélygarázs. A szerződést szerdán írta alá a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. és az önkormányzat.

Hosszas tárgyalások után a Magyar Állam képviseletében eljáró Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. nettó 1,68 milliárd+ÁFA (bruttó 2,13 milliárd) forintos vételi ajánlatot nyújtott be a Prímás-szigeten található mélygarázsra – közölte Hernádi Ádám polgármester közösségi oldalán.

Kiemelte, hogy az ingatlan jelenlegi könyv szerinti értéke nettó 1,1 milliárd forint.

Kitért arra is, hogy a teremgarázs 2013-ban az árvízi védekezés során olyan műszaki károsodásokat szenvedett, amelyek helyreállítása máig nem történt meg.

Az újbóli üzembehelyezéshez szükséges a statikai megerősítések elvégzése, az életvédelmi rendszer és a komfortot növelő elemek felújítása. Mindezek teljes beruházásának becsült költsége körülbelül 440 millió forint.

„Mérlegelve az önkormányzat anyagi lehetőségeit a jövőbeni beruházásokat, fejlesztéseket illetően, az ingatlan értékesítése a Magyar Állam javára a legjobb megoldás jelen helyzetben, mert ennek köszönhetően az elvégzendő felújítások, beruházások meg tudnak valósulni. A mélygarázs újbóli üzembe helyezésével a belváros égető parkolási gondjai is megoldódnak és a befolyó bevételből új fejlesztéseket és beruházásokat tud végrehajtani a város” – tette hozzá a polgármester.

Mindezek miatt döntött a városvezetés az ingatlan értékesítése mellett. Az adásvételi szerződést szerdán alá is írták a felek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT