Városlista
2021. október 17, vasárnap - Hedvig

Hírek

2021. Szeptember 23. 13:56, csütörtök | Helyi
Forrás: esztergom.hu

Elbontották az Erzsébet parki fitnesz eszközöket

Elbontották az Erzsébet parki fitnesz eszközöket

A tegnapi napon már több kép jelent meg a közösségi oldalakon arról, hogy az Erzsébet parkban körbe ásták a hét évvel ezelőtt telepített fitnesz eszközöket.

Az önkormányzat ma arról tájékoztatott az esztergom.hu oldalon, hogy a street workout eszközöket el kellett bontani, mert a rendszeres karbantartás ellenére is leromlott az állapotuk és balesetveszélyessé váltak. A bontási munkálatokat az önkormányzat rendelte meg és azok a mai napon fejeződtek be.

A város játszótéri és fitnesz eszközeire a nyár folyamán lefolytatott TÜV ellenőrzés, illetve engedélyezési eljárás során tett észrevételek alapján - és arra tekintettel, hogy a tönkrement eszközök javítása gazdaságtalanná vált, illetve egyes eszközök javíthatatlanok - haladéktalanul intézkedni kellett azok eltávolítása iránt.” – áll a közleményben.
Az önkormányzat azt javasolja, hogy akik a most felszámolt street workout parkban sportoltak és nem szeretnének felhagyni az edzéssel, azok válasszanak a városban lévő további három fitnesz park közül, melyek a szetgyörgymezői Kopácsy József utcában, a Sugár úton, illetve a Bánomi lakótelepen találhatók.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 16. 06:52, szombat | Helyi

Jövő nyárig lezárják az autós forgalom elől a Deák Ferenc utcát

2021. október 18-tól, előreláthatólag 2022. június 30-ig közmű- és útépítéssel összefüggő munkálatok végzése miatt a gépjárműforgalom elől lezárásra kerül Esztergomban a Deák Ferenc utca egy szakasza.

2021. Október 15. 16:53, péntek | Helyi

Tájékoztató a társasházakban élők számára a szelektív-hulladékszállítás változásairól

Esztergom Város Önkormányzat képviselő-testülete a 237/2021. (VIII.27.) határozatában döntött a szelektív-hulladékgyűjtő szigetek végleges megszüntetéséről 2021. október 17. napjáig.

2021. Október 15. 08:39, péntek | Helyi

A helyi rendőrök elfogták az esztergomi piacon vandálkodót

Őrizetbe vették a nyomozók azt a férfit, aki korábban az esztergomi piacon több pavilont feltört. A gyanúsítottnak további vagyon elleni bűncselekmények is a számlájára írhatók.

2021. Október 15. 08:22, péntek | Helyi

Sakkversenyek futószalagon Esztergomban

Az Esztergomi Sakk Club az NB II-ben megkezdte a szereplését a 2021/2022-es bajnokságban, az első fordulóban Naszályra utaztak sakkozóink a tavaly még NB I-ben vitézkedő Géniusz Tata-Naszály csapatához.