Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Május 09. 05:00, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Elég volt! NEM kell égető!

Elég volt! NEM kell égető!

Mi kell még ahhoz, hogy megértsék: Párkány és környéke nem kér a hulladéküzemekből?!

Alig két hónapja több mint 7500-an írták alá azokat a petíciós íveket Párkányban, amelyeken a tervezett hulladéküzem építése ellen tiltakoztak az aláírók. Nagyon úgy tűnik, hogy semmibe kívánják venni az emberek akaratát. Vagy egyszerűen csak hülyének nézik az itt élőket. Mindenféle összeesküvés elméletek terjednek eközben a városban, hogy kinek és miért áll érdekében erőltetni az égetőbizniszt, miközben Szabó Eugen polgármester kikéri magának, hogy összefüggésbe hozzák nevét a beruházásokkal. Nekünk nem áll szándékunkban ilyesmi, bár kétségtelen, hogy Szabó Eugen polgármesterré választása után úgy nőnek ki a földből a különböző hulladék-projektek, mint gomba az őszi esőt követően. Ahogyan is meglehetősen - nevezzük így - szerencsétlen volt, ahogy az első és második, azóta lefújt hulladéküzem tervei napvilágot láttak.

Szinte biztos, hogy elkerülhető lett volna mindenféle, a polgármestert a beruházásokkal összefüggésbe hozó pletyka, ha az emberek azt látnák, hogy az általuk megválasztott városvezető határozottan és karakteresen kiáll az itt élők akarata mellett. Legkésőbb akkor, amikor alig három nap alatt több mint 7500-an aláírták a petíciós íveket. Csak emlékeztetőül: ez háromszor több "szavazat", mint amennyivel Szabót polgármesterré választották.

Úgy tűnik, hogy ez is kevés, ezért figyelemfelhívó demonstráció szerveződik csütörtökre a városháza elé, ahol a tüntetéssel egy időben ülésezik a testület és talán a HC Logistic nevű, hulladékban utazó cég képviselői is jelen lesznek. A tüntetés messze túlmutat egyes politikai pártokon, ez az emberekről szól, párkányiakról, esztergomiakról és környékbeliekről.

Tisztelt beruházó, tisztelt polgármester úr: vajon mi kell még ahhoz, hogy megértsék, Párkány és környéke nem kér a hulladéküzemekből?! Melyik szót nem értik abból, hogy NEM KELL ÉGETŐ?
Csütörtökön sokan lesznek olyanok, akik szívesen elmagyarázzák...

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.