Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. November 15. 19:49, szerda | Belföld
Forrás: mti

Életbe lépett a meghosszabbított kilakoltatási moratórium

Életbe lépett a meghosszabbított kilakoltatási moratórium

Életbe lépett a meghosszabbított kilakoltatási moratórium szerdán - közölte az Igazságügyi Minisztérium (IM).

Az IM az MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztetett: az Országgyűlés október 31-én fogadta el azt a törvénymódosítást, mely a kilakoltatási moratórium időtartamát a december 1-jétől március 1-jéig terjedő időszak helyett november 15-től április 30-ig állapítja meg magánszemélyek esetében.

A rendelkezést a hatálybalépése napján folyamatban lévő azon végrehajtási eljárásokban is alkalmazni kell, amelyekben a lakóingatlanokat a módosítás hatálybalépésének napján még nem ürítették ki.

A 2003 óta létező téli kilakoltatási moratórium célja, hogy a legkritikusabb időszakban megvédje a nehéz helyzetbe jutott családokat, a lakás elvesztése ne járjon együtt automatikusan az élet veszélyeztetésével, az emberi méltóság sérelmével. Az Országgyűlés döntésének köszönhetően a meghosszabbított téli kilakoltatási moratórium hosszabb időre ad védelmet az érintetteknek.

A minisztérium közleménye szerint a szociálliberális kormányok egyik legsúlyosabb örökségének, a devizahitelezési válságnak a kezelése a polgári kormányra maradt, amely 2010 óta több, devizahiteleseket segítő intézkedést hozott: bevezette az árfolyamgátat, elszámoltatta a bankokat és forintosította a devizahiteleket. Ezeknek az intézkedéseknek köszönhetően 25-30 százalékkal csökkentek a törlesztőrészletek, és ezermilliárd forintot kaptak vissza a családok. A bírósági végrehajtási törvény idén márciusi módosítása következtében pedig már nem lehet becsérték alatt árverezni ingatlanokat - tudatta az IM.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni