Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Szeptember 21. 04:53, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illsztráció: pixabay

Elfogadták az Esztergomot Táttal összekötő kerékpárút terveit

Elfogadták az Esztergomot Táttal összekötő kerékpárút terveit

Sürgőségi indítványként került az EuroVelo6 kerékpáros útvonal Lábatlan-Esztergom közötti szakasza a képviselők elé csütörtökön. A testület elfogadta a tervet.

Az elkészült tervek szerint Tát városhatártól a Kossuth-hídig épül meg az útszakasz, mindkét oldalon a meglévő kerékpárúthoz csatlakozva. A táti út mellett egy árvízvédelmi töltés épül, ennek tetején vezet majd a kerékpárút, majd Esztergom területén belül a Gesztenye fasoron vezet tovább az útvonal. Az Erzsébet-hídtól a Bottyán-hídig közös használatú útszakasz épül, amelyre – csak engedéllyel – behajthatnak a telek- és stég tulajdonosok járművel is.

A Bottyán-híd alatt a kerékpárútszelvényt lesüllyesztik, innen pedig nagyobb részben külön térköves gyalogos sétány és kerékpárút vezet majd az Erzsébet-parkig, ahol a nyomvonal a már meglévő kerékpárúthoz csatlakozik.

Mindemellett szeptember 30-ig a vállalkozó tájékoztatása szerint elkészül az ipari parkot a belvárossal összekötő hivatásforgalmú kerékpárút. Ez a beruházás egyben az Esztergomot, a Mária Valéria hidat Kertvárossal (a Palatinus tó bejáratával) összekötő kerékpárút részét is képezi majd. Ez utóbbi beruházásra szeptemberben nyújtott be pályázatot vissza nem térítendő támogatásra a város önkormányzata.

Jó pár napirendet tárgyaltak még a képviselők - Részletek ITT!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.