Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Január 21. 08:32, kedd | Belföld
Forrás: -rar

Elindul az aláírásgyűjtés a gyed extráért

Elindul az aláírásgyűjtés a gyed extráért

A magyar nőkkel és édesanyákkal együtt érezve elindítja az aláírásgyűjtést a gyed extra védelmében a Fidesz Nőtagozata.

Elkészült az a felület, amellyel megvédhetjük a gyed extrát és azt a családtámogatási rendszert, amit az Orbán-kormány kiépített” – jelentette be Pelczné Gáll Ildikó. A Fidesz női tagozatának elnöke kifejtette, hogy ez nemcsak az édesanyákról és nőkről szól, hanem a férjeikről, társaikról, nagyszülőkről, valamint az egész családról, ahogy fogalmazott egész egyszerűen a jövőnkről szól.

Az acsaladazelso.fidesz.hu oldalon bárki leadhatja aláírását alig egy perc alatt, aki meg akarja védeni a gyed extrát. A fideszes politikus szerint minderre azért van szükség, mert egy újabb Gyurcsány-korszak eljövetele fenyeget, ezért mindenképpen meg kell védeni az intézkedést.

Pelczné Gáll Ildikó tájékoztatása szerint a webes felületen a nevet, egy e-mail címet, az életkort, telefonszámot, illetve a lakcímet kell megadni. Továbbá van egy biztonsági kód, amellyel ellenőrizni lehet, hogy valóban a megfelelő személy töltötte ki az oldalt. Ezt követően lezajlik még egy ellenőrzési folyamat, hogy senkinek a nevével ne élhessenek vissza.

Nemcsak online felületen van azonban lehetőség a gyed extra megvédésére, a közterületeken és a választókerületi irodákban is elérhetőek lesznek ezek az ívek.
A fideszes képviselő azt szeretné, ha minél több aláírás gyűlne össze, mert az azt bizonyítaná, hogy ez az intézkedéssorozat jó elképzelés volt, és valóban az édesanyák érdekeit szolgálja. Egyúttal hangot adott annak a reményének, hogy a későbbiekben ezt jogszabályi formába is önthetik.

Azt szeretnénk, ha minél több édesanya érezné, hogy ez a döntés róluk szól, és nem következhetne az be, ami bekövetkezett 2009-ben, amikor egy tollvonással elvettek a családoktól mindent. Ez csak úgy lehetséges, ha minél több aláírás birtokában fel tudom kérni a Fidesz- és KDNP-frakció tagjait egy országgyűlési határozat megalkotására” - fűzte hozzá Pelczné Gáll Ildikó.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal