Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Október 03. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elindulhatnak az új online számlázási rendszer szoftverfejlesztései

Elindulhatnak az új online számlázási rendszer szoftverfejlesztései

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette az Online Számla 3.0 rendszer dokumentációját, amely alapján a számlázószoftverek fejlesztői megkezdhetik a fejlesztést az új adatszolgáltatási verzióhoz

- közölte az adóhatóság az MTI-vel pénteken. Mint írták, az Online Számla 3.0-ás verziója egyrészt megfelel a 2021-es adatszolgáltatással kapcsolatos jogszabályi változásoknak, másrészt az adózók számára új lehetőségeket és szolgáltatásokat tartalmaz. Az új verzió egyik előnye, hogy az adatszolgáltatás egyben elektronikus számlának minősülhet.

Az adatszolgáltatási rendszer az új verzióval erőteljesebben támogatja a vevői számlafeldolgozás informatikai folyamatait is. Az Online Számla rendszer ezzel új távlatokat nyit a cégek digitalizációjában és az egyszerűbb adminisztrációban - közölte a NAV.

A most publikált dokumentáció és a korábban közzétett sémaállományok alapján a szoftverfejlesztők elkezdhetik a fejlesztési munkálatokat, amit a NAV továbbra is támogat a GitHub fórumon keresztül, ahol a felmerült fejlesztői kérdésekre gyors válaszokkal szolgál a közlemény szerint.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára