Városlista
2021. október 17, vasárnap - Hedvig

Hírek

2021. Május 20. 11:15, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok

Elindult a Pénziránytű Bázisiskola Programja

Elindult a Pénziránytű Bázisiskola Programja

A Pénziránytű Alapítvány a Mastercarddal együttműködésben útjára indította országos Bázisiskola Programját.

Az erről szóló megállapodást a minap ünnepélyes keretek között írta alá a két együttműködő szervezet. A Pénziránytű Bázisiskola Program keretében az ország hat régiójában ingyenes, pénzügyi tudatosságot fejlesztő foglalkozások és modern tanárképzés várja az általános- és középiskolás diákcsoportokat és a pedagógusokat.

A Pénziránytű Bázisiskola Program fő célja, hogy a pénzügyi nevelés modern eszköztárát minél több diák számára elérhetővé tegye. A Pénziránytű Alapítvány még ősszel kiírt pályázatán hat intézmény nyerte el a Pénziránytű Bázisiskola megtisztelő címet. A bázisiskolák az elnyert támogatásból kialakították a modern, Pénzügyi Tudás Otthona tantermeket, melyekben interaktív foglalkozások várják a pénzügyi tervezés és korszerű pénzkezelés iránt érdeklődő diákcsoportokat. A mindennapi pénzügyek élményalapú oktatásához a Bázisiskola Program a következő évekre is folyamatos anyagi támogatást biztosít az intézményeknek és ingyenes, akkreditált, szakmai és módszertani képzést nyújt az érdeklődő tanárok számára is.

A program fő célja, hogy a korszerű pénzkezeléshez és a tudatos pénzügyi magatartáshoz szükséges mindennapi pénzügyi ismereteket minél több diákhoz közvetlenül eljuttathassák.

Az együttműködés kapcsán Hergár Eszter kuratóriumi elnök kiemelte az Alapítvány legfrissebb középiskolai felmérésének eredményeit, amely többek között rámutatott, hogy hiteles, mindennapi pénzügyi információkra a diákok 92 százaléka már iskolai tanulmányai alatt igényt tart. A családon túl az iskola a mindennapi pénzügyek terén a legfontosabb információforrás a diákok számára. A program célja, hogy a korszerű pénzkezeléshez szükséges ismeretátadás mellett formálja a fiatalok szemléletét és fizetési szokásait is: bár a megkérdezett diákok 62 százaléka rendelkezik bankszámlával, bankkártyával, mégis 50 százalékuk a készpénzfizetést részesíti előnyben, 11 százalékuk pedig szinte soha nem használja a plasztik fizetőeszközét.

A Mastercard felelős vállalatként fontosnak tartja, hogy a napi tevékenységén felül olyan, a helyi közösségeket érintő területeken is jelen legyen, mint például az oktatás. A Pénziránytű Bázisiskola Programhoz való hozzájárulásukkal ezt a szerepet szeretnék tovább erősíteni – mondta el az együttműködés aláírása kapcsán Eölyüs Endre, a Mastercard országigazgatója.

Szeptembertől a következő bázisiskolák várják régiójuk általános- és középiskolás diákcsoportjait:

• Debreceni SZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum
• Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium
• Győri SZC Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum
• Móricz Zsigmond Református Kollégium, Gimnázium, Technikum, Általános Iskola és Óvoda (Kisújszállás)
• Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Technikum
• Veszprémi SZC Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikum

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 16. 18:06, szombat | Belföld

Kivégzéssel fenyegetőzött, nem először

A TEK ügyeletesének mondta el tervét a bajai férfi, a rendőrök közveszéllyel fenyegetés miatt indítottak eljárást.

2021. Október 16. 15:09, szombat | Belföld

Beton fedlap sújtott halálra egy munkást - elítélték a baleset okozóit

Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt első fokon, nem jogerősen fejenként 1 év 4 hónap, két évre felfüggesztett fogházra ítélte,

2021. Október 16. 10:02, szombat | Belföld

Simán lebuktatta a betörőt a rendőrkutya

A kemecsi nyomozók a 37 éves helyi férfit őrizetbe vették.

2021. Október 16. 08:00, szombat | Belföld

Elindult az idei Fűts okosan! kampány

Elindult idén is a Fűts okosan! kampány, amelyben a lakosság figyelmét igyekeznek felhívni a helyes fűtési gyakorlatra, mivel a levegő tisztasága szempontjából a lakossági fűtés problémás terület