Városlista
2020. június 5, péntek - Fatime

Hírek

2020. Január 14. 12:31, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Elítélték a korcsolyázáskor gyereket lökdöső, majd utána ököllel ütő ittas férfit

Elítélték a korcsolyázáskor gyereket lökdöső, majd utána ököllel ütő ittas férfit

Pénzbüntetésre ítélték.

A vádirat szerint az ittas állapotban lévő vádlott 2018. december 14-én este az esztergomi korcsolyapályán, minden előzmény nélkül a mellette elhaladó kiskorú sértettet jobb vállával szándékosan megütötte, majd hangosan szidalmazás közben lökdösni kezdte. A vádlott a sértettet legalább 10 alkalommal, két kezével a mellkas részen meglökte. A sértettet a barátai a helyszínről elkísérték, de a vádlott további hangos szidalmazással követni kezdte, majd amikor utolérte a bal füle mögötti részen ököllel megütötte. A fiú ezután tovább indult, de a vádlott még mindig követte és folyamatosan, emelt hangon provokálta, verekedésre szólította fel. A sértett kinevette a vádlottat, emiatt még idegesebb lett és újból, a sértett bal füle mögötti részt ököllel, olyan erővel megütötte, hogy a sértett megszédült. A sértettnek sérülése nem keletkezett, azonban a vádlottnak a társadalmi együttélési szabályokkal nyíltan szembe helyezkedő, huzamos ideig, több helyszínen tanúsított kötekedő, minden előzmény nélküli provokáló, erőszakos magatartása az azt észlelőkben megbotránkozást és riadalmat keltett – közölte az ügyészség.

A vádhatóság a vádiratban indítványt tett arra, hogy a bíróság a vádlottat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetésre ítélje.

A bíróság az ügyész indítványa alapján a vádlottat büntetővégzésben 204 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte, azonban a vádlott az ügyben tárgyalás tartását kérte, ezért a bíróság az ügyben előkészítő ülést tűzött ki.

Az ügyészség az előkészítő ülésen indítványt tett arra, hogy amennyiben a vádlott a bűncselekmény elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt a bíróság 204 ezer forint pénzbüntetésre ítélje.

Az előkészítő ülésen a vádlott a bűncselekmény elkövetését beismerte, a tárgyaláshoz való jogáról lemondott, amely után a bíróság nyomban ítéletet hozott, a vádlottat 204 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.

Az ítélet a kihirdetését követően jogerőssé vált, mert azt az ügyész és a vádlott is tudomásul vette.Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 05. 09:46, péntek | Helyi

Motoros rendőrök járőröznek a megyében

Az is cél, hogy jelenlétükkel felhívják a közlekedők figyelmét a megnövekedett számú motorosra az utakon.

2020. Június 05. 05:34, péntek | Helyi

Minden korlátozás megszűnt a határon

A koronavírus-járvány előtti időszaknak megfelelően lehet oda-vissza közlekedni.

2020. Június 05. 05:00, péntek | Helyi

Jövő évtől országszerte tilos az avar és a kerti hulladék égetése

Az agrárminiszter által benyújtott, a környezet védelmének általános szabályairól szóló és a természet védelméről szóló törvény módosítását 148 igen szavazattal, 21 tartózkodás mellett fogadta el a parlament csütörtökön.

2020. Június 04. 18:18, csütörtök | Helyi

Ideiglenesen parkolókat zárnak le a belvárosban

Két napon is festik a Lőrinc utcai parkolóhelyeket.